26
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğrenciye köyde yaz tatili

Sabancı Üniversitesi, "Toplumsal Duyarlılık Projeleri" kapsamında her yaz gerçekleştirdiği "Kendini Keşfet Projeleri" ne devam ediyor.

Bu yıl Sinop'tan başlayacak projeler Mardin ve Ardahan'da devam edecek. Çalışmalar sonunda toplam 600 ilköğretim öğrencisine ulaşmak, onların yaratıcılıklarını ve özgüvenlerini geliştirmek hedefleniyor.

Çocuklarla birlikte bu yıl ilk kez kültürel mirası koruma ile ilgili projeler de uygulanacak. Sabancı Üniversitesi'nden ve farklı üniversitelerden öğrencilerin oluşturduğu takımlar, bu bölgelerde, özellikle sosyoekonomik durumu yeterli olmayan ailelerin çocuklarına; eğitsel drama, resim, el becerileri, sayısal ve sözel beceriler, çatışmauzlaşma- barış gibi konularda eğitim vermenin yanı sıra, bu yıl ilk kez kültürel miras ve kültür bilinci üzerine çalışmalar yapacak.

Çocukların yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olurken, özgüvenlerini, yaratıcılıklarını ve iletişim becerilerini geliştirmelerine de olanak sağlamayı amaçlayan çalışma ile bu dönemde arzulanan sayının üzerine çıkmak hedefleniyor.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 20:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?