28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Öğretmen atama yönetmenliğine dava

Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı`nca yayımlanan Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği`nin bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay`da dava açtı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, 4 Mart 2006`da Resmi Gazete`de yayımlanan söz konusu yönetmeliği yargıya taşıdıklarını kaydetti. Yönetmeliğin ``hukuka aykırı pek çok düzenlemeler içerdiğini`` kaydeden Dinçer, buna dayanarak yönetmeliğin bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay`a başvurduklarını bildirdi.

Açıklamaya göre, yönetmelikte davaya gerekçe oluşturan maddelerden bazıları şöyle: ``-Özüre dayalı yer değiştirme işlemlerine yasada yer almayan sınırlamalar getiriliyor.

-Öğretmen atamaları konusunda yasal dayanağı bulunmayan komisyonlar oluşturuluyor -Bakanlık merkez ve taşra örgütünde görevli öğretmen olmayan kamu çalışanlarına öğretmenliğe atanma konusunda ayrıcalıklar tanınıyor.

-Öğretmenlerin üst öğrenim görmeleri caydırılıyor.

-Zorunlu görev yeri değişiklikleri konusunda yönetimin yetkisi sınırsız denebilecek ölçüde genişletiliyor.

-Değişik nedenlerle meslekten ayrılmış bulunanlara yeniden öğretmenliğe dönmeleri konusunda ayrımcı uygulamalar yapılması kolaylaştırılıyor.``

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2006 Pazartesi 17:05:54
Güncelleme :3 Nisan 2006 Pazartesi 17:10:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?