16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Öğretmen dağılımı adil değil

Türkiye'de öğretmen dağılımında adaletsizlik olduğu, Şırnak'ta bir öğretmene 39, Bartın'da 15-16 öğretmen düştüğü belirtilirken, devletin, kadrolu öğretmenleri çalıştırmakta zorluk çektiği, sıkıntının sözleşmeli öğretmenlerle kapatılmaya çalışıldığı kaydedildi.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, eğitimde son 4-5 yılda Türkiye'ye çağ atlatıldığını, bilgisayarsız okul bırakılmadığını, internet erişim ağı ile öğrencilerin dünyaya açıldığını, ders kitaplarının bu yıl da sıraların üzerine konulduğunu dile getirerek, "Ne var ki öğretmen dağılımındaki adaletsizliği henüz aşamadık. Bunun çabasını veriyoruz. Türkiye'de bir öğretmene ortalama 23 öğrenci düşüyor. Şırnak'ta bir öğretmene 39, Bartın'da 15-16 öğretmen düşüyor. Bunun nedeni bazı bölgelerimizde kadrolu öğretmenleri çalıştırmakta güçlük çekiyoruz. Bu açığı sözleşmeli öğretmenlerle kapatmaya çalışıyoruz" dedi.

Türkiye'de şu anda yapımı devam eden her 3 okuldan birinin "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyasıyla hayırseverler tarafından yapıldığını, bu toplumsal hareketin ülkeye güvenden kaynaklandığını ve eğitimde bütün sorunların aşılacağını da açıklayan Yeni, "Ülkemizde okullaşma oranı artıyor. Bütün okullar bilgisayara kavuşuyor, dünyaya açılıyor. Beni en çok sevindirin de zengin-fakir bütün öğrencilerimizin velilerini okul dönemlerinde kırtasiye kırtasiye dolaşmaktan kurtarmış olmaktır. Kitaplar yine ücretsiz sıralara kondu. İşte bizi öğrencilerimizin ve velilerimizin mutluluğu mutlu ediyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 12:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?