22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Öğretmene lisans tamamlama programı

Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 2 veya 3 yıllık yüksekokul mezunu öğretmenler için lisans tamamlama programı oluşturuldu. Programlar, önlisans, yüksekokul, branş ve alan farklılıklarına bakılmaksızın sınıf öğretmenliği dalında düzenlenecek.

AÜ Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Öğretim Üyesi Ayhan Hakan, programda Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) öğretmen yetiştirme programlarında yer alan ve "alan bilgisi eğitimi" olarak geçen dersler ile öğretmenlik meslek derslerinin de yer aldığını ifade etti.

Gerek 2 yıl eğitim alacaklar gerekse 1 yıl eğitim alacak kişilerin alandaki en son gelişmeleri öğrenmiş olacaklarını kaydeden Prof. Dr. Hakan, "Bu öğretmenler eğitimlerini Açıköğretim kitap yayınlarının yanı sıra TV programları, gerekirse bilgisayar destekli eğitimle de destekleyebilecek. Öğretmenler kayıt için gelecek yıl da başvurabilecekler ama 2 yıllıklar için 2, 1 yıllıklar için tekrar 2 yıllık bir süre var. Bu süre içinde tamamlayamazlarsa programdan kayıtları silinecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının bu konu hakkında öğretmenlere yönelik bir genelge yayınlağını belirten Hakan, öğretmenlerin bu genelgeye göre Milli Eğitim Bakanlığına başvuracaklarını kaydetti.
A.A.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2007 Cuma 12:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?