24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Öğretmene şok haber!

Bakanlık öğrencilerin okula gelmemeleri veya sınavlar nedeniyle izinli olmaları halinde derse giremeyen öğretmenlere “ek ders ücreti” ödenmeyeceğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin herhangi bir nedenle okula gelmemeleri veya sınavlar nedeniyle rapor alıp izinli olmaları halinde derse giremeyen öğretmenlere “ek ders ücreti” ödenmeyeceğini bildirdi.

Sınıfta bir öğrencinin bulunması durumunda bile derse girmekle yükümlü olan öğretmenin okula gelme zorunluluğu bulunuyor.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ek ders ücretleri kesileceği için yalnızca lise son sınıflara derse giren bir öğretmenin maaş kaybının 600 TL, lisenin tüm sınıflarında dersi olan bir öğretmenin maaş kaybının ise 200 TL'yi geçebileceğini söyledi. Koncuk, teknik lisenin son sınıfına ders veren öğretmenlerin ise aylık maaş kaybının 700 TL'yi aşacağını savundu...

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 15:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.236.153.xxx Tarih : 18.05.2010 22:42:34

ne bakanlığın nede türk eğitim senin öğretmenin özlük haklarından haberi var bu iki yıla yakındır uygulanıyor öğretmenin maaş karşılığı ve ücretli olarak girdiği dersler var bazı öğretmenler idarelerle zıtlaşıp ek ders olarak ya da maaş karşılığından fazla verilen derslerde rapor yada izin kullanmaktaydılar 2 yıldır öğretmen maaş karşılı derse girdiği gün bile derse gelmese onun direk ücreti kesiliyor bence güzel bir uygulama bazı görevini aksatan ve suistimal eden öğretmenleri  engelliyor fakat burda yazan sanki başka başka yada izah edememişler burda yazana göre eğer öğretmen bir gün rahatsızlanıp o günü raporla geçirise yada izin  alıyorsa  bütün ayın ek dersi kesilecek gibi bir ibare var bu hem mantıksız hem özlük haklarına aykırı  bunun adı hak gaspı olur ilk idari mahkemeden döner  hiç biriktidarın gücü yetmez  hükümet cahil halkı aldatabilir ama bunların hepsi okumuş çocuk öyle haklarını yedirmezler