25
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Öğretmene suç duyurusu

İki veli, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Y.E. hakkında çocukları dövdüğü ve işkence ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu

Halkalı Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Y.E. hakkında, öğrencilerine fiziksel ve sözlü şiddet uyguladığı gerekçesiyle, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. İki ayrı şikâyet dilekçesinde, öğretmen Y.E.’nin “bir öğrencinin boynunu koltuğunun altına alarak sıktığı ve duvara vurarak şiddet uyguladığı, sınıftaki çöpün içine baktırarak öğrencileri ayakta beklettiği, bu sırada bir öğrencinin çişini tutamadığı” gibi iddialar yer aldı.

Oğlunun dayak yediğini söyleyen veli Umut K., oğlu Ç.K.’yı yaralayan ve hakaret eden öğretmene okul yönetiminin işlem yapmadığını söyleyerek savcılığın olaya el koymasını isterken, diğer şikâyetçi veli Avukat Metin İriz dilekçesinde sınıf başkanı kızının tanık olduğu olayları anlattı. 5-B’nin sınıf başkanı D.İ.’nin din derslerinin olduğu salı günleri artık okula gitmek istemediğini söyleyen avukat baba İriz, “Biz her salı günü kızımın okula gitmek istememesinden dolayı evde bir tartışma yaşar hale geldik. Kızım elimde ‘TCK’ya göre işkence suçu’ isimli kitabı gördü, işkence tanımını okuyunca ‘Baba, Y. öğretmen bu tanımdakilerin hepsini bize yapıyor’ deyince şikâyette bulunmaya karar verdim” dedi.

Huzur bozanlar listesi!
Şikâyet dilekçesinde öğrencilerin yaşadıkları olaylar şöyle anlatıldı:

- Sınıfta sınıf başkanlarına sınıfın huzurunu bozanlar listesi yaptırıyor ve yazılı olanları 1 ders boyunca (40 dakika) sıranın içinde baş öne eğik bekletiyor.

- Bazı öğrencileri ayakta bulunca çöpü sınıfın ortasına getiriyor ve çöpe bakarak tek ayakta bekletiyor.

- Arkadaşlarımızı çöpün yanında içine bakarak bekletiyor, bu sırada U.İ. arkadaşımız altına çişini yaptı. Teneffüste ‘tuvalete gidemedi’ diyerek konuyu örtbas etti. ‘Size tuvalet kokusu koklatmadığıma dua edin’ dedi.

- Sınıfta biri yanlışlıkla ağzını kapamadan esnerse ona ‘su aygırı’ diyor ve suaygırı hareketi yaptırıyor.

- R harfini söyleyemeyen olunca “R özürlüler” diyor.

- Konuyu velilerimize anlatınca derste bizi sıkıştırdı. Bir arkadaşımızın parmaklarını sıktı, kafasına üç kez kitapla vurdu.

- Bir arkadaşımızı boynundan tutarak, duvara kafasını vurdu.

Boynunu sıkmış
Veli Umut K. ise, dilekçesinde, “Oğlum Ç. kendisiyle aynı sınıftaki U.P. ile teneffüste konuşurken dersi olmadığı halde sınıfa gelen Y.E., oğlumun boynunu kolunun altına sıkıştırmış, çocuk kurtulmaya çalışmış ancak başarılı olamamış. Sonra boynunu daha çok sıkıştıran öğretmen, kapıya sürükleyip, oğlumun kol ve omzunu duvara çarpmış” dedi.

Şükran Pakkan - Milliyet
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 20:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?