25
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Öğretmene uzun favori soruşturması

TUNCELİ'de Cumhuriyet Lisesi öğretmeni ve Eğitim-Sen Tunceli Şube Başkanı Erkan Eslek, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, uzun favorileri nedeniyle hakkında soruşturma başlattığını öne sürdü.

Favorilerini kesmeyeceğini söyleyen Eslek, “Bunu bir sivil itaatsizlik eylemi olarak yapıyorum. Milli Eğitim içindeki usulsüzlükler son bulmadıkça favorilerimi kesmeyeceğim” dedi.

Eslek, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım'ı ziyaret ettikten sonra uzun favorileri nedeniyle soruşturma başlatıldığını öne sürdü. Eslek, sendika binasında yaptığı basın toplantısında Milli Eğitim Müdürü Yıldırım'ın Okul Müdürü Haydar Antiçi'yi telefonla arayarak kendisi hakkında favorileri nedeniyle soruşturma başlatması talimatı verdiğini ileri sürdü. Tunceli'de il genelinde yapılan bazı atamlarda usulsüzluk olduğu gerekçesiyle Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım'ya makamında görüştüklerini ve görüşlerini aktardıklarını söyleyen Eslek, şu iddialarda bulundu:

“Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Müdürünü ziyaret ederek ilde yapılan bazı atamaların usulsüz olduğunu kendisine anlattık. Görüşme sonunda kendisine anlattıklarımızdan rahatsız olan müdür hemen bağlı olduğum okulu arayarak, okul müdürüne hakkımda soruşturma açılması talimatı vermiş.

Müdüre, ‘Eğer soruşturma açmazsan, senin hakkında da soruşturma açarım’ diyerek tehdit de etmiş. Okul yönetimi de hakkımda soruşturma başlattı. Ben savunmamda bunun ‘sivil itaatsizlik eylemi' olduğunu ve milli eğitimde adam kayırma ve usulsüz atamaların durdurulmasını ayrıca eğitim camiası içinde sorunlar yumağına dönüşen eğitimin düze çıkıncaya kadar favorilerimi kesmeyeceğimi söyledim. Ben şunu açıkça söylüyorum bunu bir ‘sivil itaatsizlik eylemi' olarak yapıyorum. Milli Eğitim içindeki usulsüzlükler son bulmadıkça da bu favorilerimi kesmeyeceğim.”

Eğitim-Sen Şube Başkanı Erkan Eslek, yönetmenlikte böyle bir eyleme verilecek ceza olmadığı için ceza almasının söz konusu olamayacağını öne sürdü. Eslek, “Yönetmenlikte ‘Orta kulak memesini geçmeyecek şekilde favorilerin uzatılacağı' yazılıyor. Bu favorilerimi bu yönetmenliğe muhalefet olsun diye değil, ‘sivil itaatsizlik eylemi' olarak uzattığım için o yönetmenliğe de muhalif olarak görülmez” dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: AÇIKLAMALARI İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATTIM

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım, “Benimle bir alakası yok. Okul müdürü Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne göre soruşturma açmış. Ancak, Erkan Eslek hakkında daha önce benimle ilgili düzenlenen ‘Şiir Gecesi' hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlattım” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 20:12:16
Güncelleme :21 Ocak 2009 Çarşamba 20:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?