18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Öğretmenler alanlara indi!

Türk Eğitim-Sen, Abdi İpekçi Parkı'nda 'Haklarımız ve Geleceğimiz İçin Büyük Ankara Yürüyüşü ve Mitingi' düzenledi.

 

 

 

Çeşitli illerden otobüslerle Hipodrom Alanı’na gelen sendika üyeleri, buradan gruplar halinde, pankart ve dövizlerle çeşitli sloganlar atarak miting alanına yürüdü.

Mitinge katılan bazı öğretmenler tepkilerini temsili ‘kefen’ ve ‘mahkûm kıyafetleri’ giyerek gösterdi. Yaklaşık iki saat süren yürüyüş sırasında Celal Bayar Bulvarı, Sıhhiye istikametinde trafiğe kapatıldı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk mitingde yaptığı konuşmada, kamuda istihdam çeşitliliğinin arttığını, Cumhuriyet tarihi boyunca memurların en önemli kazanımı olan iş güvencesine göz dikildiğini savundu.

Kamu çalışanlarının uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan haklarını kullanamadığından yakınan Koncuk, “Üstüne üstlük hükümet, devlet memurlarına da iş güvencesiz bir çalışma hayatı dayatıyor. Bu konuda asla taviz vermeyecek, gücümüz yettiğince iş güvencemize göz dikenlere karşı her türlü mücadeleyi sergileyeceğiz” dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da sıkıntılarını anlatmak için mücadele ettiklerini, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘üç, beş kişi’ diyerek kendilerini küçümsediğini savundu. Akyıldız, “Sayın Başbakan gel de say bakalım burada kaç kişiyiz” diye konuştu.
 

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2010 Pazar 16:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?