20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

OKS sonuçları açıklandı

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nın (OKS) sonuçları açıklanıyor. Sonuçlara ilişkin bilgi vermek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) basın toplantısı düzenleniyor. Birinciliği 97 öğrenci paylaştı. Birinci öğrenciler 500 tam puan aldı. Sınavda en başarılı il Burdur oldu.

 

 

 

 

TIKLAYIN SINAV SONUCUNU ÖĞRENİN 

"sınav sonucu T.C. Kimlik no ile alınabiliyor"

T.C KİMLİK NUMARANIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

 

 

OKS sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinden öğrenilebilecek. Bu yılki sınavda bütün soruları ancak 300 civarında öğrencinin bildiği belirtildi.

FEN, Anadolu ve meslek liselerine girmek isteyen yaklaşık 1 milyon öğrencinin heyecanla beklediği son Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sonuçları bugün açıklanıyor. Sonuçları, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 10.00’da düzenleyeceği basın toplantısı ile duyuracak. Adaylar, sınavdan aldıkları puanları da saat 10.00’dan itibaren MEB’in, http://meb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler. Bakanlık yetkilileri, sınavda 100 sorunun tamamını doğru yapan öğrenci sayısının yaklaşık 300 olduğunu, ancak diploma notu eklendikten sonra Türkiye birincisi olmaya hak kazanan öğrenci sayısının 100’ün altında kaldığını söyledi.

ÖSS ve YDS sonuçları yarın

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları da yarın açıklanacak. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, sınavların sonuçlarına ilişkin bilgiler, saat 10.00’da YÖK’te düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak. Adaylar sonuçları aynı gün saat 10.30’dan itibaren http://oss.osym.gov.tr ve http://oss2008.osym.gov.tr internet adreslerinden öğrenebilecekler.

...
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 10:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?