22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

OKS'ye son itiraz tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri (EĞİTEK) Genel Müdürü Nizami Aktürk, "İlköğretim başarı puanının yanlış hesaplanmasıyla ilgili itiraz başvuruları, EĞİTEK'e yarın mesai saati bitimine kadar, kendi okul müdürlüklerine ise 28 Temmuz Cuma gününe kadar yapılabilecek" dedi.


Aktürk, tercih yapma süresinin uzatıldığını, 20 Temmuz 2007 tarihini esas alarak tercih yapmış olan öğrencilerin mağdur olmaması için isteyen öğrencilerin tercihlerini 28 Temmuza kadar değiştirebileceklerini söyledi.

İlköğretim başarı puanı hesaplaması konusunda kendilerine başvuruların olduğunu belirten Aktürk, şu ana kadar 477 adayın puan hesaplamasında hata olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

"Puan hesaplamasında meydana gelen hatanın politize edilmeye çalışıldığını" iddia eden Aktürk, "Bu konular üzerinde politika yapmak çok yanlıştır. Her sene ÖSYM'de de 200-300 tane yanlış oluyor. Bunun bu kadar abes bir şeymiş gibi yansıtılması çok yanlış" diye konuştu.

Bir öğrenci kağıdının tekrar incelemesini istiyorsa bankanın adresine 10 YTL yatırılması yönünde bir uygulama olduğunu, bunun geçen sene de uygulandığını belirten Aktürk, "Ama bir öğrencini diploma notuna itirazı varsa durum tamamen farklı. Diploma notuna itiraz edenlerden beş kuruş para almadık. Ya bize ya okula dilekçeyle başvursunlar yeterli" dedi.

İlköğretim başarı puanı yanlış hesaplanan 5 okulun müdürünün açığa alındığını belirten Aktürk, 11 ilde 28 okulda hata saptandığını, buralarda inceleme başlatıldığını bildirdi.

Puanları düzeltilen adaylar arasında değişiklikten sonra ilk 5 bine giren aday olmadığının tespit edildiğini açıklayan Aktürk, "Öğrencilerde hiç bir mağduriyet olma durumu yok. İnsanları rahatsız edici, puanlarını etkileyici bir durum yok" dedi.

Gelecek yıl ilköğretim başarı puanlarının okul müdürlerince sisteme girilmeyeceğini bildiren Aktürk, şunları kaydetti:

"Bu sene 14 milyon öğrencinin kayıtlarını internete attık. Bizim web ortamında data bankamızda var. Fakat bu sene hesaplarına yetiştiremedik. Gelecek sene tüm veriler bizim elimizde olacak. Ortalamaları biz hesaplayacağız. Asla böyle bir hata olmayacak."

Bu süreçte esas vurgulanması gerekenin öğrencilerden bir defada 20 tercih alınacağı olduğuna dikkat çeken Aktürk, bu tercihlerin asla değiştirilemeyeceğini kaydetti.


aa
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 11:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?