22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Okul değil harabe!

Bitlis'in Mutki ilçesi Çitliyol köyünde bulunan 3 derslikli ilköğretim okulundaki 130 öğrenci, sağlıksız ortamda eğitimlerini sürdürüyor. Kırık masalarda ders yapılan okulda, 1 sırada 4 kişi oturuyor.

Badanasız ve oldukça sağlıksız sınıfların olduğu Çiftliyol İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrenciler, kırık masalarda ders yapıyor. Sınıf yetersizliği yüzünden 1 sırada 4 çocuğun oturduğu okulun hali ise içler acısı. Zor şartlara rağmen başarılı olmak için çabalayan çocuklar, tek isteklerinin ise daha iyi bir sınıfta okuyabilmek.

Köy Muhtarı Kutbettin Kardaş, harabeye dönen bir okulda başarı beklemenin sadece hayal olduğunu söyledi. Kardaş, "Okul 3 derslik olup her derslik tek katlı ve ayrı ayrı. Okul 3-4 yıldır badanasız ve dökülüyor. Sınıflar yetersiz ve öğrenciler sıralarda sıkışıyor. Her sırada 4 öğrenci oturmak zorunda kalıyor. Öğrenciler kırık masalarda ders yapıyorlar. Böyle bir okulda ne kadar eğitim verilebilir, bu çocuklardan nasıl başarı beklenebilir ki? Bu durum oldukça vahimdir" dedi.

Okul ile ilgili sorunları bir çok kez İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ilettiğini ancak bugüne kadar kimsenin ilgilenmediğini belirten Kardaş, "Eğitim başlamadan evvel, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittim ve okulun badana olması gerektiğini ama 'para yok' deyip geçiştirdiler. İlgilenen olmadı. Okulun durumu içler acısı. Her konuda çok kötü. Kapılar kırık, camlar kırılmış. Sınıflardaki badana dökülmüş. Masalar kırık, her anlamda harabe olmuş okul. Yetkililerin, acilen bu okula el atmalarını bekliyoruz. Okula gerekli bakım yapılmazsa, çocuklarımızı göndermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 16:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?