16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Okul kantininde kola yerine ayran

İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki 18 milyon öğrenciye hizmet veren okul kantinleri ayda en az bir kez, okul yönetimlerince denetlenecek.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in dün imzaladığı genelgeyle, obeziteye neden olan gazlı, kolalı, aromalı içecekler ve enerji içecekleri ile patates kızartması ve cips satışına ambargo kondu. "Okul kantinlerinin denetimi ve uyulacak hijyen kuralları" konulu genelge acil olarak illere gönderildi. 

Çelik’in, alternatif olarak "satışı özendirin" talimatı verdiği ayran, süt, meyve suyu ve meyve gibi içecek ve yiyecekler için, yürürlükteki yönetmelik de değiştirilecek. Başta süt, ayran ve meyve suyu olmak üzere sebze suyu ve tane ile meyve ve sebzelerin okul kantinlerinde satışı yönetmelik hükmüyle zorunlu kılınacak. 

Bu tür yiyecek ve içeceklerin, kantinlerin en görünür yerlerinde gösterişli ve büyük reyonlarda satılması da yönetmelik hükmü olacak. Böylece satışı yasaklanmayan, ancak ambargo konulan enerji içecekleri de dahil kolalı, gazlı ve aromalı içecekler ile fast food türü yiyeceklerin, dikkat çekmeyecek biçimde satışa sunulacağı ifadesi de yönetmeliğe konulacak.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 10:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hıdır bayrak IP: 88.232.7.xxx Tarih : 19.04.2007 08:54:10
aslnda iyi bir fikirdır ancak birlerını dayatmasile olmamalıdır diye düşüniyorum çünkü başka ülkelerın mallarına ambargo konmuş gibi olur buda kötü bir imaj olur