20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Okul kantinlerine tam not!

Kirikkale Belediyesi zabita ekipleri okul kantinlerini denetledi. Yapilan denetimlerde kantinler, zabitadan hem hijyen hem de gidalarin tuketim tarihi konusunda olumlu not aldi.

Kirikkale Belediyesi Zabita Muduru Fatih Tuncay, "Zabita ekiplerimizin yapmis oldugu denetimler sonucunda okul kantinlerinin tamaminda hijyen ve tuketim tarihleri incelendi. Biri haric diger tum okul kantinlerinde bir olumsuzlukla karsilasmadik" dedi.

Okul kantinlerindeki denetimlerin il merkezi ile sinirli kalmayacagini dile getiren Zabita Muduru Tuncay, soyle konustu:

"Denetimlerimiz sehir icinde sinirli kalmayacak. Ilerleyen gunlerde tum okullarin kantinleri denetlenerek, egitim goren cocuklarimizin sagligi icin yuruttugumuz calismalarimiz devam edecek. Yapilan denetimlerde genellikle acikta satilan simitler ve bir okulumuzda son kullanma tarihi gecmis meyveli yogurtlar bulundu. Tutanak karsiliginda en konulan bu yogurtlar zabita gorevlilerimiz tarafindan imha edildi. Eksikleri bulunan ve acikta simit satisi yapilan kantin isletmecileri uyarildi. Birkac kantin disinda genelde kantin isletmecilerinin hijyen kurallari ile tuketim tarihi kurallarina uymasi bizi sevindirdi."

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 14:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?