31
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Okul öncesi eğitime 316 usta öğretici

Amasya'da Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği kursa katılan 316 usta öğretici, okul öncesi eğitime hizmet vermek için sertifikalarını aldı.

28 Ocak 8 Şubat tarihleri arasında 10 gün boyunca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslara katılarak 60 saat boyunca eğitim gören Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi mezunu 322 kursiyerden 316 tanesi düzenlenen sınavda başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı.

Türkiye genelinde okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 79 olan ve ilk sıralarda yer alan Amasya'nın okullaşma oranını yüzde 100'e çıkartmak için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Öncesi Eğitimi Şube Müdürü Osman Karataş,

"Amasya, Türkiye genelinde en iyi yerlere gelerek kendisini okul öncesi eğitimde ispatladı. Gelecek yıl 6 yaş grubu için okul öncesi eğitimin zorunlu olması için çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların tamamlanarak yürürlüğe girmesinden sonra Amasya'da önemli ölçüde öğretmen açığı ortaya çıkacak. Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişi mezunu olan ve bu kursa katılarak sertifika alan kursiyerlerimize çok iş düşecek. Bu uygulamanın ardından Amasya 15 pilot il arasında olacak. Bizde hazırlıklı olmak için bu kursu açtık" dedi.

Okul öncesi eğitimde Amasya'da kadrolu öğretmenler dışında 207 Kız Meslek Lisesi ve Açık Öğretim Fakültesi mezunu usta öğreticinin görevlendirme usulü ile görev yaptığına dikkat çeken Şube Müdürü Osman Karataş, kurs sonunda yapılan sınavda dereceye giren Merve Çağlar, Sadiye Altıok ve Aysel Gencer'e belgelerini verdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 16:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?