16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Okul öncesine de taşımalı sistem

Samsun'un Alaçam ilçesinde, Türkiye'de ilk defa uygulanan 'Okul Öncesi Öğrenci Taşıma Projesi' ile Türkiye ortalaması yüzde 25 olan okul öncesi eğitimde yüzde 45'e ulaşılarak yüzde 70 artış sağlandı. Proje kapsamında 138 öğrenci, taşımalı eğitimden ayrı olarak taşınarak eğitim alması sağlanıyor.

Alaçam Kaymakamlığı tarafından okul öncesi öğrenci taşımacılığının devam ettiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, bu sene 2.'si gerçekleşen 'Okul Öncesi Öğrenci Taşıma Projesi'nin çok faydalı olduğunu söyledi. Özkan, "Ekim ayında başlatılan Okul Öncesi Öğrenci Taşıma Projesi tamamen Alaçam Kaymakamlığı'nca yürütülmektedir.

Bu proje ile 12 yerleşim biriminden 9 araçla 6 taşıma merkezi okula 118 öğrenci taşıyarak okul öncesi eğitim almaktadır. Taşıma merkezi okulun bulunduğu yerleşim merkezlerinde de 20 öğrencinin katılımı ile toplam 138 öğrencinin okul öncesi eğitimi alması sağlanmaktadır" dedi.

Proje kapsamında 9 usta öğretici, 9 rehber (hostes) 9 araç görev alıyor. Türkiye'de ilk defa uygulanan projenin açılışı Madenler İlköğretim Okulu'nda Kaymakam Mustafa Masatlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan'ın katılımıyla yapıldı.

Kaymakam Mustafa Masatlı, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Okul öncesi öğrenci sayısı yetersiz olduğu için bu eğitimi alamayan öğrencilerin en yakında bulunan okul bünyesinde eğitim görmeleri, ilköğretim okuluna başladıklarında adaptasyonlarını sağlamaları düşüncesiyle öncelikle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin tespitleri yapıldı, veli muvaffakiyetleri alındı, daha sonra proje haline getirilerek okulların alt yapıları tamamlandı; donatım malzemeleri alındı ve öğretici görevlendirilmeleri yapıldıktan sonra da öğrencilerimiz, taşınan diğer öğrencilerimizden ayrı olarak taşınmaya başlandı. Her sabah öğrencilerimizi evlerinin önünden rehber öğretmen yardımıyla alınıp, okula getiriliyor, ders bitiminde de aynı yolla evlerine teslim ediliyor. Türkiye'de ilk olarak Alaçam'da uygulanan projenin ikincisi de yine Alaçam'da uygulanmaktadır. Bu proje ile ilçe genelinde okul öncesi oranını yüzde 45'lere çıkarmakla birlikte, bir yıl içersinde yüzde 70 artış sağlamış bulunmaktayız. Türkiye ortalaması yüzde 25, Samsun ortalamasının yüzde 40 olduğu düşünüldüğü ilçemizde bu anlamda bir ilki başarmış olmaktayız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 14:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?