22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Okuldu, harabe oldu!

Şırnak'ın Silopi ilçesinin Başköy Köyü'nde Dünya Bankası'ndan sağlanan hibeyle yapılan ana sınıfı bir yıl sonra harabeye döndü.

Edinilen bilgiye göre, Dünya Bankası tarafından sağlanan hibe desteğiyle yapılan ve 92 bin 333 YTL'ye mal olan ana sınıfı sadece bir yıl eğitim ve öğretim verebildi. Eğitime 3 Temmuz 2006 tarihinde açılan okul, aradan bir yıl geçtikten sonra harabeye döndü.

Okulun kapı, pencere, elektrik ve su tesisatı kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce sökülerek götürüldü.

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Kunur, Dünya Bankası'nın hibe kredisiyle yapılan ve geçen yıl eğitim öğretime açılan ana sınıfına köy çocuklarının yaz tatilinde kapı ve pencereleri kırarak girdiğini söyledi.

Okula giren çocukların okuldaki bütün malzemeler ile elektrik, su tesisatı, kapı ve pencereleri kullanılamaz hale getirdiğini ifade eden Kunur, şöyle dedi:

''Olayı duyar duymaz güvenlik güçlerine, Cumhuriyet Savcılığı'na ve ilgili birimlere haber verdik. Yapılan araştırmalar sonucu olayı gerçekleştirenler tespit edildi. Yalnız olayı yapan çocuklar küçük oldukları için herhangi bir cezai müeyyide uygulanmadı. Verilen zararın velilerden tahsili gibi bur durum da söz konusu değil. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız keşifle okulun 11 bin YTL onarım masrafı var. İhalesini yaptık ve en kısa zamanda onararak, yeniden hizmete açacağız. Geçen yıl burada eğitim gören 30 öğrenci ise Başköy Köyü'ndeki 8 derslikli okulun bir sınıfında ders görüyor. Okulları onarıldıktan sonra tekrar burada eğitim göreceklerdir.''

Kunur, aynı şeylerin tekrar yaşanmaması için önlem alınması yönünde de çalışma yapacaklarını söyledi

aa
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 19:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Avrupa nasil karsilardi? IP: 80.219.114.xxx Tarih : 7.12.2007 20:39:34

Böyle bir olay olmus olsa önde gelen avrupa ülkelerinde, inaninki hemen bu cocuklarin yasina ve basina bakmadan aile'lerinden alarak kapali egitim evlerine teslim ederdi sorumlu savci. Velileri ise hem ceza hemde zarar ödemeye zorlanirdi veyahut ceza evinde cekerlerdi cezalarini! Cocuklarin ailelerinden alinmasina ise devletin yasasinda hak verilmis kanun gecerli sayilirdi ve bu yasa su anlamda "demokrasi icerisinde kasitli yanlis egitilen ve devletin yasalarina ve yapisina karsi zedeleyici terbiye veren veli'lerin, evlatlarini devlet koruma altina alarak, devletin demokrasi cercevesi icerisinde egitim ve yetistirme evlerinde egitilmesi ve yetistirilmesi" Saygilarimla NOT: Nerede Avrupa Birligi'nin yardimci olacak yasalari ve bu konuda verdigi destekler Türkiye Cumhuriyeti icerisinde? 301. maddeye gelince borozan gibi sesi -, ama Türkiye Cumhuriyeti'nin birligine ve ulus yaklasimina gelince hic bir önerisi yok bu gibi yasa tasarilari icin! Kendi memleketlerinde demokrasi ve devlet anlayisi icin aci biber gibi yasalari cok bol!!!