28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Okullar yarın açılıyor

İlköğretim ve ortaöğretim okulları yarın açılıyor. Kurban Bayramı ve kar tatilleri nedeniyle yaklaşık 1 ay yarıyıl tatili yapan 13.5 milyon öğrenci ve 575 bin öğretmen, yarın ders başı yapmaya hazırlanıyor.

Öğrencileri, uzun yarıyıl tatilinin ardından, sınavlara hazırlanmakla geçirecekleri yoğun bir dönem bekliyor.

Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liselerinde okumak isteyen ilköğretim 8. sınıf öğrencileri, yarından itibaren Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı`na (OKS) başvurabilecekler. OKS, 11 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.

İlköğretim 5, 6 ve 7. sınıflar ile liselerin 9, 10 ve 11. sınıflarında okuyan öğrencilerin katıldığı Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı`na (DPY) başvurular da yine yarın başlayacak ve 28 Şubat`ta sona erecek. DPY, 6 Mayıs 2006 tarihinde yapılacak.

Liselerin son sınıflarında okuyan öğrenciler de 18 Haziran Pazar günü yapılacak ÖSS`ye hazırlanacak. Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adaylar ise 25 Haziran`da YDS`ye katılacak. 1 Şubat`ta başlayan ÖSS başvuruları 10 Mart`ta sona erecek.

Hakkari`de yarıyıl tatili 3 gün daha uzatıldı

Öte yandan Hakkari`de etkili olan kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerde eğitim ve öğretime 3 gün daha ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hekim Turgut, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığını belirtti.

Turgut, bu nedenle Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu başkanlığındaki İl Kriz Merkezi`nin kent genelindeki okullarda eğitim ve öğretime 3 gün geç başlamasına karar verildiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 11:21:23
Güncelleme :5 Şubat 2006 Pazar 11:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?