22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Okullarda elektronik tahta dönemi

Sınıflarda karatahta ve tebeşirin yerini elektronik tahta ve kalemler aldı. Öğretmenin tahtaya yazdıkları artık silinmiyor. Öğrenci, isterse öğretmenin yazdıklarını kaydedip evindeki bilgisayarda ders çalışabiliyor.

Bilişim sektöründeki gelişmeler, eğitimde yeniliklere kapı aralamaya devam ediyor. Karatahta ve tebeşirin yerini alan elektronik tahta ile artık yazılanlar silinemeyecek. Her geçen gün yaygınlaşan tahtalara düşülen notlar hem kayda geçiriliyor hem de öğrencilere kopyası verilebiliyor. Bu sayede öğrenciler, öğretmenin tahtaya yazdıklarını evde tekrar edebilme imkanı buluyor.

Sınıflarda kullanılan karatahtaların yerini artık elektronik tahtalar almaya başladı. Tepegöz, tahta ve bilgisayarı dahil 5 bin YTL'ye mal olan elektronik tahta hem öğretmene hem de öğrencilere kolaylık sağlıyor. Elektronik tahta satan Fenil Maya, ayda en az 20 interaktif yazı tahtası sattıklarını anlatıyor. Tahtaları, velilerin kendi aralarında para toplayarak satın aldığını kaydeden Maya, Milli Eğitim'in de tanıtım amacıyla tahta aldığını belirtiyor. Elektronik yazı tahtasının hem sağlık hem de kullanım açısından bir dizi kolaylıklar getirdiğine dikkat çeken Maya'nın verdiği bilgiye göre, tebeşir tozuna karşı alerjisi olan öğretmen ve öğrencilerin bu sorunu ortadan kalkıyor. Yavaş yazı yazan öğrenciler, not alamadıkları konuları bir hafıza kartına yükleyerek evde not etme imkanı bulabiliyor. Elektronik tahtaya yazılan konular, bilgisayarın hafızasına kaydediliyor. Bu yazılar dersin her aşamasında tekrar açılarak ders işlenmesine yardımcı oluyor. Ayrıca öğrenciler tahtaya ve derse daha uzun süre odaklanabiliyor. Normal tahtada derse 15-20 dakika odaklanan öğrenciler, interaktif tahta ile 30 dakikaya kadar dikkatlice derse katılabiliyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 18:06:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert barış IP: 88.243.124.xxx Tarih : 24.11.2007 22:07:55

çok iyi olur böyle birşey..