19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Okuma kursları gençlerin umudu

Van'da 5 yıldan bu yana faaliyet gösteren Van Öğretmenler Derneği'nin (VÖDER) il genelinde açtığı okuma salonları ve OKS kursları yoksul ailelerin umudu oldu.

Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına yönelik açılan kurslara katılan ve okuma salonlarından ücretsiz olarak yararlanan öğrenciler büyük başarı elde etti. İl genelinde açılan 12 kursa katılan bin 150 köylü ve varoş çocuğundan 522'si hayallerine kavuştu. Dernek başkanı Adem Yıldız, OKS yerleştirme sonuçlarına göre 10 kişi fen lisesi, 35 Anadolu öğretmen lisesi, 228 Anadolu lisesi, 229 Anadolu meslek Lisesi ve 20 kişinin de sağlık Meslek lisesi'ne yerleştiğini söyledi. Yıldız, dernek olarak faaliyetlere başladıkları yıldan bu yana kısıtlı imkanlarla güzel çalışmalara imza attıklarını belirterek, ortaya çıkan başarıda en büyük payın kurslarda görev alan öğretmenlere ait olduğunu ifade etti. Yıldız, 'Belki çocuklar çok büyük okulları kazanmadılar. Ancak bunlar ilgilenilmeseydi kim bilir belki hiçbiri bu okullara yerleşemeyecek ve okumayacaktı. Bu çocuklar şimdi ailelerine ve çevrelerine güven telkin ettiler. Kendileri özgüven kazandı. Gittikleri okullarda daha büyük başarılar elde edecekler.' dedi.

Bölgede yaşanan terör olayları sebebiyle 15 yıl önce Van'ın Bostaniçi beldesi'ne yerleşen Kerem Akdağ'ın 12 çocuğundan biri olan Hikmet Akdağ, VÖDER'in açtığı kursla Van Fen Lisesi'ne yerleşti. Kendisinden büyük 2 kardeşinin maddi imkansızlar yüzünden okula devam edemediklerini dile getiren Akdağ, 'VÖDER'in kursu olmasaydı benim kazanmam imkansızdı. Şimdi benden küçük kardeşlerim de aynı kurslara devam edecek.' diyor. Gevaş Güzelkonak köyünde yaz aylarında hayvanlara çobanlık yapan Recep Çalımlı da ilçede açılan okuma salonu sayesinde Bitlis Fen Lisesi'ni kazandı. Çalımlı, "Ailemin yüzünü güldürdüğüm için mutluyum. Bu kursu açanlardan Allah razı olsun." şeklinde konuşuyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 18:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?