30
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

One 15 ülkeye ulaştı

Üniversiteli gençlerin çıkardığı kariyer ve gençlik dergisi "One", yurtdışı temsilcilikleriyle 15 ülkeye ulaştı. Henüz 2. sayısı yayımlanan derginin Türkiye'de de 20 temsilciliği bulunuyor.

Türkiye'de Koç, Boğaziçi, İstanbul gibi 40 üniversitenin İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi dekanlıklarıyla işbirliği içinde çıkartılan dergi Japonya, Amerika ve Avrupa'daki 15 üniversiteyi zincirine kattı.
İş ve sanat dünyasından mesleğinin zirvesine gelmiş isimlerin kendi ağzından kariyer yollarını aktaran dergi 3. sayıdan itibaren bayilerden de satışa sunulacak. One Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Üner, "Yaysat dağıtımına geçtikten sonra 20 bin adetten 25 bine çıkacağız. Böylece Türkiye'de ve dünyada kariyerine odaklı üniversiteli genliği yakalayacağız" dedi.

Öğrenci-işdünyası aynı masa etrafında
Yola çıkarken, klüpler etrafında toplanan bir grup idealist ve yetenekli gence ulaşmak istediklerini söyleyen Üner, şimdi hedef büyüterek üniversitelilerle iş dünyasını aynı masaya oturtacaklarını belirtti. Üner, 2. sayıdan Türkiye çapında 20 temsilciliğe ulaşmalarını da gençliğin bu tip bir dergiye duyduğu ihtiyacın kanıtı olarak gösterdi. Yakın zamanda kurdukları şirketle kurumsallaşmaya başladıklarına işaret eden Üner, "Yurtdışında Türk öğrencilerin yanı sıra İtalya temsilcimizin İtalyan olması gibi pek çok yabancı öğrenci de dergiye destek veriyor. Zaman içinde yurtdışındaki üniversitelerin dekanlıklarıyla da işbirliklerine gideceğiz" dedi.
Derginin bu ay yayınlanacak 2. sayısında ORKA Group'un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Bilgi Üniversitesi Öğretim üyesi ve gazeteci Murat Belge, müzisyen Hayko Cepkin, moda tasarımcısı Atıl Kutoğlu, Hürriyet Daily News Yayın Yönetmeni David Judson, Sarar Grubu'nun Avrupa Şirketler Sorumlusu Emre Sarar gibi iş, medya ve sanat dünyasından isimlerle yapılmış 35 röportaj yer alıyor.

Dergi olarak en büyük farklarının geçliğe yol gösteren röportajlar olduğuna değinen Üner, One'ın omurgasını oluşturan kariyer haberleri dışında kent yaşamı, spor ve sanat gibi pek çok konunun yer aldığını aktardı.

Referans
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 17:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?