20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Onlar için daha tatil zili çalmadı!

Muş’un Gökyazı Köyü İlköğretim Okulu’nun 5/A sınıfının öğrencileri ve öğretmeni Erol Kurban, henüz yaz tatiline girmedi.

Arkadaşları tatil yaparken, her sabah okula giderek ders çalışan 24 öğrenci, 2007-2008 eğitim yılında, Türkiye genelinde yapılan başarı değerlendirme sınavında da 5’inci sınıflar arasında Türkiye birincisi oldu. Öğrenciler, "Bir gün çok iyi makamlara gelip, öğretmenimize olan borcumuzu ödeyeceğiz" dediler.

İSTANBUL Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu olan, Marmara Üniversitesi’nde de sınıf öğretmenliği formasyonu eğitimi aldıktan sonra 2000 yılında Gökyazı Köyü’ne sınıf öğretmeni olarak atanan Erol Kurban, özverili çalışması ile kısa sürede adından söz ettirdi.

18 öğretmenin görev yaptığı, 420 öğrencisi bulunan 11 derslikli okulda görev yapan Kurban, Eski Muş Valisi İbrahim Özçimen tarafından merkeze alınmak istendi. Birkaç özel okuldan öğretmenlik teklifi de alan, ancak kabul etmeyen Kurban, "Öğrencilerimi yarı yolda bırakamazdım. Hepsinin yüreği eğitim aşkıyla yanıyor. Geçtiğimiz yıl okullardan bir ay önce derse başlamıştık. Şimdi de geç bitiriyoruz" dedi.

Bol bol test çözüyorlar

Yıl içinde her öğrencinin 29 bin 800 test sorusu çözdüğünü söyleyen Kurban, "Tek isteğim ilköğretim okulunun ikinci kademesine geçen öğrencilerimin bilgi temellerinin sağlam olması" diye konuştu.

Bu yıl tayini memleketi Malatya’ya çıkan Erol Kurban’ın örnek bir öğretmen olduğunu belirten Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Çelik, "Böyle bir öğretmene sahip olmanın gururunu yaşadık. Yeni görev yerinde de çok başarılı olacağına inanıyorum. Kendisinden yaşça büyük olmama rağmen ellerinden öpüyorum. Çünkü böyle öğretmenler başımızın tacıdır" dedi.

Yoğun ders temposundan bugüne kadar şikáyet etmediklerini vurgulayan öğrenciler ise, "Öğretmenimiz canımızın sıkıldığını anlayınca hemen dersi bırakıp, bizimle okulun bahçesinde oyun oynuyordu. Hiçbir zaman onun sözünden çıkmadık. Beş yıl birlikte olduk. Sadece bir gün dişini çektirdiği için okula gelmedi. Onunla gurur duyuyoruz ve bir gün çok iyi makamlara gelip, karşısına çıkmak istiyoruz. Ona borcumuzu ancak böyle ödeyebiliriz" dediler.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 09:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?