16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Ordu'ya 3 milyon YTL'lik lise yaptırıyor

İstanbul'da yaşayan Ordulu iş adamı Sami Önder, memleketine sağlık meslek lisesi yaptırmak amacıyla Ordu Valiliği ile protokol imzaladı.

İşçi olarak 1965 yılında İstanbul'a giden ve aradan geçen süre içinde müteahhit olarak bir çok projeye imza atan iş adamı Sami Önder, Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl'ün desteğiyle Ordu'ya bir lise binası yaptırmaya karar verdi. İş adamı Sami Önder, halen İbni Sina Caddesi üzerinde bulunan Eğitim Araçları Salonu olarak kullanılan binanın yıkılarak yerine 12 derslikli sağlık meslek lisesi yapımını üstlendi.

Gelecek yıl eğitim ve öğretime açılması planlanan okul 3 milyon YTL'ye mal olacak. Bu durumda halen İl Sağlık Müdürlüğü binasının en üst katında kısıtlı imkanlarla eğitim ve öğretim veren sağlık meslek lisesi, gelecek yıl yeni binasına kavuşmuş olacak.

Ordu Valiliği toplantı salonunda Vali Dr. Said Vakkas Gözlügöl ile protokole imza koyan iş adamı Sami Önder, memleketine böyle bir yatırım yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Kendisinin de zor şartlarda ve kısıtlı imkanlarda öğrenim gördüğünü belirten iş adamı Önder, "Genç kuşaklarımızın rahat bir ortamda eğitim öğretim yapmalarına imkan sağlamak istiyorum" dedi. Vali Gözlügöl, "Eğitime oksijen verdiğiniz için teşekkür ederim" diyerek iş adamı Sami Önder'in yakasına bir oksjien rozeti taktı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 12:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?