16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

ÖSS için acı haberi gizlediler

Trafik kazasında anne ve babasını kaybeden öğrenci, ailesinin ölümünden habersiz Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girdi.

Dayısının kullandığı otomobille 13 Haziran Çarşamba günü, Antalya'dan Denizli istikametine gelirken Acıpayam ilçesi yakınlarında trafik kazasında yaralanan E.Y. ÖSS sınavına girdi.

4 gündür Celal Bayar Üniversite Hastanesinde tedavi altında bulunan Y.'ye, kazada annesi T.Y. (54) ile babası M.Y.'in (56) hayatını kaybettiği söylenmedi.

Ablası S.Y.'nin de (21) yaralı kurtulduğu kaza sonrası Manisa'ya gelen E.Y.'nin yakınları, yaptıkları başvuru ile Tire'de sınava girmesi gereken Y.'nin adres değişikliği koşulundan yararlanarak Manisa'da sınava girmesini sağladı.

ÖSS Manisa Merkez Yöneticisi ve Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nurdoğan Can, “Sınavlarımızda herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Sorunsuz olarak sınavlarımıza başladık. Fakat E.Y'nin durumu istisnanın da ötesinde oldu. Anne ve babasını trafik kazasında kaybettiğinden haberdar etmedik. Onu hassas biçimde sınava hazırladık. Psikologlar yardımıyla hastane ortamından alıp buraya getirdik. Özel bir odada sınava aldık. Durumu gerçekten çok dramatik” dedi.

Bu arada, Manisa merkezde 28 okulda yapılan ÖSS sınavında toplam 7 bin 605 öğrenci sınav heyecanı yaşadı.
Çocuklarını sınava getiren ailelerin en az öğrenciler kadar heyecanlı olduklarını, çocukları içerde soruları yanıtlarken velilerin de dışarıda dakikaları sayıp dualar ettikleri gözlenirken, 10 hükümlü ve mahkum E Tipi Kapalı Cezaevi'nde sınava girdi.

Bu arada 8. Piyade Er Eğitim Alayı'ndan sınava giren Mehmetçikler ile Manisa Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu sınav salonunda yerlerini alan 6 bedensel engelli de sınavda ter döktü

AA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2007 Pazar 15:34:57
Güncelleme :17 Haziran 2007 Pazar 15:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?