22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

'ÖSS'nin de değişmesi gerekiyor'

Antalya'dan karayoluyla Burdur'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilk olarak Burdur Valisi Mustafa Rasih Özbek'i ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Çelik, "Bugün Burdur'da olmak benim için nostaljik bir durum. Ben askerliğimi Burdur'da yaptım. Bugünkü ziyaretin Burdur açısından anlamlı olacağı düşüncesindeyim. Burdur küçük bir şehir, ama özgül ağırlığı fazla olan bir şehir. Şüphesiz ki eksikleri var. Diğer illerle kıyaslandığında çok fazla sorunu olmayan bir şehir. Burdur'da yeni bir Anadolu Lisesi açıldı. 3 bine yakın bilgisayar gönderildi, 180 okulumuzda da geniş bant internet hizmeti var. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Burdur'umuza yakışmıştır, uzun vadede büyük bir üniversite olacaktır" diye konuştu.

Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın (OKS) kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Biz OKS'yi değiştiriyoruz. Öğrenci okula ve derse bağlanmıyor. Sınavda bilgisayar, İngilizce, beden, din gibi sorular çıkmıyor. Öğrenci bilgisayar, yabancı dil, teknoloji ve tasarım, din, benden eğitimi, resim derslerini gereksiz görüyor. Çünkü bunlar testte çıkmıyor. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur, hangisi yanlıştır? Neredeyse 'aşağıdakilerden hangisi aşağıdadır' diye soracağız. Ben arkadaşlarıma bazen takılıyorum. Biz, test çözen, tost yiyen bir nesil ürettik maalesef. Biz bunun için sınav şeklini değiştiriyoruz. Aynı mantıkla ÖSS'nin de değişmesi gerekiyor."

Bakan Çelik, basın mensuplarının cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sorusuna ise, "Ben Milli Eğitim'in meseleleriyle uğraşıyorum. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin en büyük bakanlığıdır. Benim gündemimde sadece milli eğitim var. Yeri ve günü geldiğinde TBMM iradesini ortaya koyup bu işi halledecek, canınızı sıkmayın. Meclis saat gibi çalışıyor. İktidar saat gibi çalışıyor. Her şey yolundadır. Hiç kimse felaket tellallığı yapmasın" şeklinde cevap verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2007 Cuma 19:39:04
Güncelleme :16 Mart 2007 Cuma 19:48:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?