19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

ÖSYM'den Açık liselilere uyarı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, bazı maddelerinin yürütmesi durdurulan 14 Aralık 2005 tarihli Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'ne dayanarak Açıköğretim Lisesi'ne kayıt yaptırıp ÖSS'ye başvuranları tespit etme imkanları olmadığını belirterek, ”Ancak bize başvurup değişiklik isterlerse bir işlem yapabiliriz” dedi.

Yarımağan, YÖK'ün geçen hafta, Danıştay'ın bazı maddelerinin yürütmesini durdurduğu söz konusu yönetmelik çerçevesinde Açıköğretim Lisesi'ne yapılan kayıtların ve alınacak diplomaların geçersiz olacağını, buna dayanılarak ÖSS'ye müracaat edilemeyeceğini açıkladığını anımsattı.

Yarımağan, Açıköğretim Lisesi'nden 2006-ÖSS'ye başvuran adayların eski Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'ne göre mi yoksa bazı maddeleri iptal edilen 14 Aralık 2005 tarihli yeni yönetmeliğe göre mi başvurduklarını tespit etme imkanı olmadığını bildirdi.

Bu durumdaki adayların ancak ÖSYM'ye başvurup değişiklik isterlerse bu taleplerinin yerine getirilebileceğini vurgulayan Yarımağan, “YÖK'ün bu kararına rağmen beyanda bulunmayan sonucuna katlanır” dedi.
Yarımağan, YÖK'ün geçen hafta açıkladığı konuya ilişkin kararı çerçevesinde adayların yapması gereken işlemlerin yer alacağı bir ilan hazırlığında olduklarını, yakında bu ilanı vereceklerini ifade etti.

YÖK'ÜN KARARI

YÖK Genel Kurulu, geçen hafta yaptığı açıklamada, 14 Aralık 2005 tarihli Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği çerçevesinde yapılan kayıtların, ve diplomaların geçersiz olacağını, buna dayanılarak ÖSS'ye müracaat edilemeyeceğini bildirmişti.

YÖK, “bu şekilde müracaat edenlerin üniversitelere yerleştirilmeyeceğini, herhangi bir şekilde yerleştirilmiş olsalar bile bu durumun bir üniversiteye kayıt hakkı vermeyeceğini ve kayıtlarının yapılmayacağını” duyurmuştu.
Açıklamada, bu karara dayanak olarak, söz konusu yönetmeliğin bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulmasına ilişkin Danıştay kararı gösterilmişti.

.
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 17:59:19
Güncelleme :13 Mart 2006 Pazartesi 18:06:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?