19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Ötenazi isteyen öğretmen

Ankara Polatlı'da, 3,5 yıl önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve boynundan aşağısı felç olan Resim Öğretmeni Tuğrul Cankurt, Aydın'da kaplıcalarda şifa arıyor.

25 yıllık resim öğretmeni Tuğrul Cankurt, geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa mahkum hale gelince ötanazi hakkı istiyor.


Tuğrul Cankurt'u ötanaziyi ister hale getiren korkunç olay 3.5 yıl önce yaşandı.

Yıllarca Tunceli başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde resim öğretmenliği yapan Cankurt, Polatlı'da trafik kazası geçirdi. 55 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra ancak boyundan aşağısı felçli olarak hayata döndü.

Katıldığı bir televizyon programında Tuğrul Cankurt'u izleyen, Germencikte faaliyet gösteren bir termal otelin işletme müdürü Çağrı Tortup da, Cankurt'u tedavi için kür merkezlerine davet etti.

Tuğrul Cankurt, Aydın'dan gelen davet üzerine Çankaya Belediyesi'nin tahsis ettiği ambulansla Aydın'ın Germencik ilçesinde bulunan Alangüllü Kaplıcaları'na geldi.

Kendimi ve ailemi kurtarmak istiyorum

Tedavi ümidiyle Aydın'a geldiğini belirten Resim Öğretmeni Tuğrul Cankurt, başkasına muhtaç olarak yaşamanın çok zor bir durum olduğunu söyledi. 3,5 yıldır yatağa bağlı yaşayan Cankurt, "Geçirdiğim trafik kazası sonucu boynumda kırık oluştu. O günden bu güne boynumdan aşağısını kullanamıyorum. Hayatta kalmama rağmen başta eşim olmak üzere çevremdeki insanlara bağımlı hale geldim. Benim durumumda olan hastalar ekonomik durumu iyi ise sağlık hizmetlerini tam alabiliyor. Bunun maddi boyutunun yanında bütün bir ömür aileler bu yükü çekmek zorunda kalıyor. Bende yaşadığım bu durumdan başta kendimi, ailemi ve yakınlarımı kurtarmak için ölüm istiyorum. Bunun için gazeteye ilan verdim fakat yetkililerden bu konuda olumlu veya olumsuz bir cevap alamadım."

21 yıllık eşi ötanaziye karşı çıkıyor

Cankurt'un eşi emekli öğretmen Seviye Cankut ise "Katıldığım bir televizyon programında bizi gören termal otelin işletme müdürünün davetiyle Germencik'e geldik. Burada 10 gün kaplıca suyunun etkisini görüp gideceğiz. Eşim bize yük olduğunu düşündüğünden dolayı devletten ötenazi isteğinde bulunuyor. Ben ötenaziye karşıyım ama kocamın sesini duyurmak istiyorum. Eşim termal oteldeki özel bir havuza işletme tarafından temin edilen vinç yardımıyla girebiliyor. Günde birkaç sefer havuza girip çıkıyor. İnşallah bu tedaviden olumlu bir sonuç alırız" diye konuştu.

Aydın Valiliği tedavi için seferber oldu

Öte yandan, devletten ötenazi talebinde bulunan Tuğrul Cankurt'un Germencik'te tedavi olduğunun öğrenilmesi üzerine, Aydın Valiliği tarafından Cankurt'a yardımcı olması için Aydın Devlet Hastanesi Fizik Terapi Uzmanı Ferruh Çetinkaya'nın görevlendirildiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 12:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?