19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Özel okul ücretlerine zam

Türkiye'de yüzde 4.7 ile 6.3 aralığında değişen yılsonu enflasyon hedefine karşılık özel okullar bu hedefin ortalama iki kat üzerinde bir fiyat artışı yapmaya hazırlanıyorlar.

2006-2007 eğitim-öğretim yılında uygulayacakları okul ücretlerini belirleyen okulların yaptığı zam oranı genelde yüzde 8 ile yüzde 15 arasında değişiyor.

Türkiye Özel Okullar Birliği'ne şu ana kadar ulaşan bilgilere göre, sadece Ahmet Şimşek Lisesi fiyat artışı yapmazken, Anabilim Koleji'ndeki fiyat artışı yüzde 20 oldu.

Mayıs sonunda tüm fiyatlar açıklanacak

Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Rüstem Eyüboğlu, özel okul ücretlerinin Ücret Tespit ve Tahsis Yönetmenliği çerçevesinde belirlendiğini, her okulun belirlenen fiyatı bu ay sonuna kadar ilan etmesi gerektiğini hatırlattı.

Birlik olarak özel eğitim kurumlarının fiyat belirleme politikalarına karışamadıklarını vurgulayan Eyüboğlu, ancak bu konuda geçen ay gerçekleştirilen toplantıda özel okul sahiplerine ''enflasyonun üzerinde belirli bir oranda zam yapmalarını, araştırma-geliştirme için bütçe ayırmalarını ve eğitimde kaliteden ödün vermemelerini tavsiye ettiklerini'' bildirdi.

Bu yıl enflasyon hedeflemesine geçen Merkez Bankası, 2006 yılı sonunda enflasyonun yüzde 4.7 ile 6.3 aralığında gerçekleşmesini bekliyor. Merkez Bankası'nın bu hedefine karşılık zam oranları ağırlıklı olarak yüzde 8 ile yüzde 15 arasında değişiyor.

Ücretler 4 bin YTL'den başlıyor

Türkiye özel Okullar Birliğine şu ana kadar ulaşan bilgilere göre, ilköğretimde okul ücretleri yıllık 4 bin YTL ile 14 bin 605 YTL arasında değişirken, liselerde yıllık 5 bin YTL ile 15 bin 750 YTL arasında oldu.

Bu arada, birçok özel eğitim kurumu anaokulu fiyatlarında da yüzde 15'e varan oranlarda zam yaptı. Buna göre, anaokulu fiyatları aylık 300 YTL ile bin 90 YTL arasında değişiyor.
CNN TURK
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 12:48:40
Güncelleme :24 Mayıs 2006 Çarşamba 14:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?