16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Özyeğin üniversite için bina buldu

Üniversite kurma izni alan Hüsnü Özyeğin, eğitim kampüsünü nereye kuracak?


Finansbank'ı Yunan NBG'ye sattıktan sonra eğitim yatırımlarına hız vereceğini belirten işadamı Hüsnü Özyeğin, kendi adını verdiği üniversiteyi gelecek akademik yıla yetiştirmeye çalışıyor. Bunun için Altunizade'de 8 bin metrekarelik bina kiralandı. Şimdiden sekiz kişinin üniversite için müracaatı var.

3,5 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin Türk işadamı unvanını elinde bulunduran Hüsnü Özyeğin, üniversite kampüsü için aradığı yeri İstanbul Anadolu yakasında buldu. Özyeğin Üniversitesi, Altunizade Kuşbakışı Caddesi'ndeki 8 bin metrekarelik binada eğitim-öğretime başlayacak.

Fiba Holding'in patronu, yakın bir zamana kadar Bank Asya tarafından genel müdürlük olarak kullanılan binanın mülkiyetini elinde bulunduran İlim Yayma Vakfı ile her konuda anlaştı. Başarılı işadamının, tadilat çalışmalarına en kısa zamanda başlanılması ve 2008-2009 akademik yılı öncesi binanın hazır hale getirilmesi talimatını verdiği öğrenildi. Üç blok halinde inşa edilen bina, oldukça geniş bir alana yayılıyor.

Finansbank'ın yüzde 46 hissesini yaklaşık 2,8 milyar dolara Yunan NBG Bank'a satan Hüsnü Özyeğin, buradan gelen parayla üniversite kuracağını açıklamıştı. Önümüzdeki yıl eğitim vermeye başlayacak olan üniversiteye büyük önem veren Hüsnü Özyeğin, "Bugüne kadar şirketlerimin hiçbirine ne adımı, ne soyadımı koymadım. Bu üniversite dünyada adımı taşıyan tek dikili taşım olacak." açıklamasını yapmıştı.

Hedefinin yönetim ve işletme alanında uzmanlaşmış bir üniversite kurmak olduğunu anlatan Özyeğin, üniversitenin ilk etapta kiralık bir binada faaliyet göstereceğini, ilerleyen zaman içinde kendi kampüsüne taşınacağını dile getirmişti. Bu arada henüz açılmayan üniversiteye 8 kişi başvurdu. Gerek Özyeğin'in elde ettiği başarılar, gerekse üniversitesiyle ilgili basında çıkan haberlerin etkisiyle üniversite daha açılmadan talep görmeye başladı. Biri yüksek lisans, yedisi lisans olmak üzere toplam sekiz kişi kayıt yaptırmak için üniversite yönetimine başvurdu.

Gelen başvurular mütevelli heyetini oldukça heyecanlandırırken, dört fakülte, iki enstitü ve bir yüksekokuldan oluşacak üniversite için yürütülen çalışmalara daha da hız verildiği dile getiriliyor.

İş dünyasının önde gelen isimleriyle, akademik dünyayı bir araya getirmeyi amaçlayan bir programa sahip olacak üniversitede, öğrencilerin eğitim süreleri boyunca çalışmaları teşvik edilecek. Hüsnü Özyeğin Vakfı tarafından kurulacak üniversitede holdingin büyüme stratejisine uygun olarak; İngilizce, Rusça ve Çince eğitimi verilecek. Özyeğin'in İsviçre, Hollanda, Romanya, Rusya ve Ukrayna'daki bankalarını satmadığını hatırlatan uzmanlar, üniversitenin grubun yurtdışı iştiraklerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli personeli yetiştireceğini ifade ediyor.

Ufuk Şanlı/zaman
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 11:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?