15
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Parasız karne müjdesi

İlk ve ortaöğretimde yaklaşık 12 milyon öğrenci 26 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatiline girecek. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, tatil öncesi "parasız karne" müjdesi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitimin kanayan yaralarından biri olarak gündeme gelen "Para yoksa karne de yok" döneminin sona erdiğini söyledi. Bakan Çelik, yeni uygulamayı şöyle anlattı:

PARA KESİN YOK

Artık, öğrenciden sadece karne değil, diploma için de para alınmayacak. Öğrencilere verilen karne, diploma, teşekkür, takdir belgesi gibi basılı evrakla ilgili bir genelge hazırlandı. İllere gönderilecek bu genelgede "öğrenciye yönelik basılı evraktan ücret talep edilmesinin kesin yasak olduğunu" bildiriyoruz. Yine alanlar hakkında ise işlem yapılacağı uyarısına da yer verdik.

Yarıyıl tatiline az bir süre kaldığı düşüncesiyle, bazı okullar karne ve benzeri evrak için para toplamış olabilir. Genelgede, bu amaçla alınan paraların geri ödenmesi konusunda da uyarıda bulunduk.

FOTOKOPİ PARASI

Bir kez daha altını çiziyorum, okullarda artık "karne, diploma, takdir, teşekkür belgesi, dergi parası, personel gideri, yakıt, telefon parası, yatırım" gibi nedenlerle para toplamak yasak. Ama bir öğretmen sınıfta "fotokopi parası" diye para topluyorsa, bunu kontrol şansım yok.



hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 10:39:27
Güncelleme :18 Ocak 2007 Perşembe 12:27:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?