22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Polis okul önlerinde broşür dağıttı

Samsun polisi, bugün ders zilinin çaldığı ilköğretim ve lise önlerinde, öğrencileri kötü niyetli kişilerden korumak için kurulan "Okul Polis Hattı" hakkında velileri bilgilendirmek amacıyla broşür dağıttı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saat 07.00 sıralarında şehir merkezinde bulunan lise ve dengi okulların önlerinde velileri ve öğrencileri bilgilendirmek için broşür dağıttı. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı yunus ekipleri tarafından dağıtılan broşürlerde öğrenci ve velilere, "Toplum Destekli Polislik Hizmetleri" kapsamında yeni eğitim ve öğretim yılında da öğrencilerin kendilerini bir 'polis abla' ve 'polis ağabey' olarak görmeleri, güvenlikle ilgili sorunlarını rahatlıkla iletebilmeleri, kötü niyetli kişilere karşı kendini daima koruyabilecek bir polisin varlığını hissetmeleri için bilgi verildi.

Okul Polis Hattı'nın kurulduğunu belirterek, Okul Polisi uygulaması konusunda bilgi veren ekipler, okul polisinin okulda rehber öğretmenlerle işbirliği yaparak okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerle diyalog kurmak suretiyle okul ile Emniyet Müdürlüğü arasında koordinatör görevini üstleneceğini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 10:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?