28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Prof. Yayla'ya karşı 329 imza

İnönü Üniversitesi öğretim elemanları, Yayla'yı Atatürk hakkındaki sözleri nedeniyle eleştirdi.

İnönü Üniversitesi'nden 48 profesör, 62 doçent, 86 yardımcı doçentle 133 araştırma görevlisi ve okutman, Atatürk ve Kemalizmle ilgili sözleri nedeniyle Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla'yı kınadı. 329 imzalı bildiride "Mandacı zihniyet, ne yazık ki toplumun her kesiminden birtakım yurttaşlarımızı etkisi altına almaya başlamıştır" denildi. 

AKP'nin İzmir'de düzenlediği toplantıda sarf ettiği "Neden her yerde aynı adamın (Atatürk) fotoğrafları var diye soracaklar" sözleri nedeniyle Gazi Üniversitesi'nde derslere girmesine izin verilmeyen Yayla'ya, İnönü Üniversitesi'ndeki meslektaşlarından da tepki geldi. Öğretim elemanlarının imzaladığı metinde, "AB'den daha fazla nemalanabilmek adına, Atatürk'e ve kurduğu çağdaş cumhuriyetin kazanımlarına saldıranları kınıyor, yapılanlara seyirci kalmayacağımızı, bu saldırıların hiçbir şekilde düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini kamuoyuna duyuruyoruz" denildi. Bildiride şunlar vurgulandı:

'Şaibeli projeler'
"Son yıllarda AB sevdası adı altında tohumları ekilen, şaibeli hibe ve proje destekleriyle yeşertilip yerli işbirlikçilerince olgunlaştırılmaya çalışan mandacı zihniyet, ne yazık ki toplumun her kesiminden bir takım yurttaşlarımızı etkisi altına almaya başlamıştır. Hatta bu etki, Türkiye'nin kurucusunun ünvanıyla anılan üniversitemizin profesörüne kadar nüfuz etmiş ve onu, ulu önderin resim ve heykellerinden bile rahatsız olacak noktaya getirmiştir."
Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 08:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?