20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Rektöre vahim suçlamalar

CHP, Hatay Mustafa Kemal Rektörü Canda’yı gerici örgütlenme ve usulsüz harcama yapmakla suçladı. Canda siyasi yanıt verdi: Oy kaybediyorlar

ANKARA - CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, ‘gerici örgütlenmeye gitmek’ ve ‘usulsüz harcama yapmak’la suçladığı Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda hakkında Meclis araştırması istedi. Canda ise Durgun’u yalanlarken, siyasi değerlendirmeler de yaptı.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Rektör Canda’nın danışman olarak atadığı Yrd. Dr. Lütfi Savaş’ın, öğretim üyelerini mezheplerine ve siyasi görüşlerine göre fişlediğini öne süren Durgun, “6 ayda 300 personelin yeri değiştirilmiştir. Bu personelin hepsi Alevidir” dedi. Üniversitede kadrolu öğretim üyelerine ders verdirilmediğini, bunun yerine dışarıdan ‘yandaş’ öğretim üyelerinin çağrıldığını da iddia eden Durgun, “Eğitim Fakültesi’nde Drama dersine bir ziraat profesörü giriyor. Bu profesörün uzmanlık alanı ise keçi ve koyun yetiştiriciliği” dedi.
Durgun, üniversitenin Bilim ve Eğitim Vakfı’nın da amacı dışında kullanılarak rektöre lüks makam arabası alındığını da söyledi.
Durgun, Kırıkhan Meslek Yüksekokulu Müdürü’nün ise türbanlı bir öğrencinin notunu tahrifat yaparak düzeltmekten ceza aldığını ve 12 yıldır bilimsel bir yayını bulunmadığını da öne sürdü.
Rektör Prof. Canda ise, CHP’li Durgun’u şöyle yalanladı: “Göreve geldiğimde 13 bin öğrenci vardı. 22 bine çıkardık. Beş yeni yüksekokul kurduk, tıp fakültesi kuruyoruz. Yurtlar açıyoruz. Üniversite büyürken, aynı bütçe ve aynı personele talim ediyoruz. Elbette yer değiştirmeler yapmak zorundayız.

‘Gardrop Atatürkçülüğü’


Suçlama yapan milletvekiline önceki hafta tam üç saat brifing verdim. Ama onlar kendi işlerini yapacaklarına yalan dolanla uğraşıyorlar. Biz milletin çocuğuna okul açıyor, hastane kuruyoruz. Atatürkçülük işte budur. Gardrop Atatürkçülüğü sona ermiştir. Aktif Atatürkçülük dönemi başlamıştır. Onların Genel Başkanları bunların ne yaptığını asıl araştırsın. Ona da brifing veririz. Burada kredileri bitmiştir. Yalan ve iftira üretmekten başka bir iş yapmadıkları için millet onlara yüz çevirmiştir. Bize, çalışan insana saldırdıkça kendi aleyhlerine oluyor, oy kaybediyorlar ben ona üzülüyorum.(“Keçi uzmanı drama dersi veriyor” iddiasının sorulması üzerine) AB ülkelerindeki üniversiteleri izliyoruz. Oralarda üniversitelerde disiplinlerarası geçiş artık söz konusu. Öğretim üyemiz de İngilizce bilen, dramaya ilgi duyan bir arkadaşımız ve öğrencilere destek olmak için böyle bir görev üstleniyor.”?

Radikal
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 16:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?