22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Rektörlük köpekler için tim kurdu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) kampüsünde bir öğrencinin, 15 köpeğin saldırısıyla yaralanması üzerine köpeklere karşı tim oluşturuldu. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, timin kampüs içerisine giren tüm köpekleri takip edeceğini belirtirek, "Bu köpekler uyuşturulduktan sonra şehir dışına çıkarılacak." dedi.

Üniversite kampüsünde 7 Kasım tarihinde başı boş 15 köpeğin saldırısına uğrayan ve olayda yaralanan Fen Edebiyat Fakültesi İngilizce Dili Tarihi 4. sınıf öğrencisi Sunay Arslan, olayın şokunu üzerinden atamadı. Vücudunun her yerinde yaralar olan Arslan, olay anını şöyle anlattı: "Dersim bitince patika yoldan sosyal tesislere gidiyordum. Yürürken karşımda üzerime gelen bir sürü köpeği fark ettim. Birbirlerine havlamaya başladılar. Zaten sürekli yurt civarında havlıyorlardı. Ben de sadece birbirlerine havlıyorlar diye düşündüm. Hiç önemsemedim. Hepsi birleşip bana doğru gelmeye başladı. Bu sefer geri dönüp yavaş yavaş gideyim dedim. Koşarak gittiğimde saldıracaklarını düşündüm. Sürekli gözüm arkadaydı. Onlarla aramda yarım metre kaldığında hepsi bir anda üstüme çullandı. Bu esnada koşmaya başladım. Koşmaya başladıktan bir iki dakika sonra tökezledim, yere düştüm. Etrafımı çevirdiler. Çığlıklarım hiç dinmedi zaten. Etrafta kimse yoktu. Daha sonra gelip kurtardılar." 



Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam eden Arslan, 4 yıldır üniversitede olduğunu hatırlatırken, kampüsün her yerinde köpeklerin gezindiğini dile getirdi. Arslan'a saldıran köpeklerden üçünün olay anında öldürüldüğü öğrenildi. Bu köpeklerin kuduz olup olmadığı araştırılıyor. Rektör Ceylan, şimdiye kadar Van Belediyesi'nce görevlendirilen ekiplerin yüzden fazla köpeği uyuşturarak il dışına götürdüğünü belirtti. Ceylan, tüm önlemlere rağmen köpeklerin kampüs içerisine girmelerine engel olamadıklarını savunurken, kampüsteki köpeklerin uzaklaştırılması için tim kurduklarını söyledi. Rektör Ceylan şu bilgileri verdi: "Güvenlik elemanlarımızdan bir tim oluşturduk. Veteriner Fakültesi'nde kısırlaştırma yapılıyor. Fakat başa çıkamıyoruz. Çünkü sadece onlar kalmıyor, dışarıdan sürekli yenileri geliyor. Bu yüzden bir tim kurduk. Sadece bu köpeklerin gelişiyle uğraşacaklar. Kampüse sokmamaya çalışacaklar veya içeriye girmiş ise içeride bertaraf etmenin yollarını arayacağız. Bertaraf etmek öldürmek değil katiyen. Hayvanları uyuşturarak uzaklaştırmak. Zaten başka da çıkar yolumuz yok."

Zaman /Sıtkı Yıldız
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 17:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?