16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Riskli okullar polise zimmetli

Başta uyuşturucu kullanımı olmak üzere çeşitli olaylar yönünden riskli görülen İstanbul'daki 112 okul, güvenliği sağlamaları ve korumaları için narkotik eğitimli sivil polislere zimmetlendi.

Milli Eğitim ve İçişleri bakanlıkları tarafından imzalanan protokol gereği, İstanbul'daki her okul bir polise zimmetlendi. İstanbul'daki riskli bulunan 112 okulda narkotik eğitimi alan polisler sivil olarak görev yapıyor.
Protokolün ardından İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Asayiş ve Narkotik Şube müdürleriyle toplantılar yaparak, alınması gereken tedbirleri belirledi.
Her okulun ilçe emniyet müdürlüklerinde görevli bir polise zimmet edileceği çalışma kapsamında, polis öncelikle okul giriş çıkışlarında trafik ve asayiş tedbirleri alacak. Öğrenciler okul ve okul çevresinde şiddet ve şiddet içeren eylemlere karşı korunacak.

Önce polis eğitildi
Okul çevresinde bulunan umuma açık yerlerle park ve bahçelerde de denetim yapacak olan polis, zararlı bilgisayar oyunlarının olumsuz etkilerine karşı da çalışma yürütecek.
Okullarda görevlendirilecek polisler çeşitli eğitimlere tabi tutuldu. Narkotik Şube Müdürlüğü yetkilileri polislere başta uyuşturucu madde, suçlu tipleri ve davranışları ile madde bağımlıları konularında bilgiler verdi. Eğitimlerde öğrenciler arasında kullanımı yaygın olan uyarıcı hap ve esrar gibi maddeler üzerinde önemle duruldu. Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri de gasp, kapkaç, yankesicilik ve suçlu profilleri hakkında meslektaşlarına eğitim verdi.
Geçmişteki bilgiler ışığında her ilçede riskli 3 okul belirlendi. Bu okullarda ek önlemler alınacağını bildiren yetkililer şu bilgileri verdi:
"Şu ana kadar okullarda uyuşturucu satıldığına dair hiçbir bilgi buyok. Ancak okulları uyuşturucu tacirlerinin hedefi olmaktan kurtarmak için çalışıyoruz. Torbacı tabir edilen satıcılar, müşteriyle buluşma adresini okullara yakın yerlerde yapıyor."

Milliyet
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 12:27:42
Güncelleme :31 Ekim 2007 Çarşamba 12:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?