22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Rum gençler Türkçe'yi seçiyor

Kıbrıs Rum Kesimi'nde lise öğrencilerinin Türkçe dersine ilgisinin her geçen yıl arttığı, bu yıl her 15 öğrenciden birinin Türkçe dili eğitimini seçtiği bildirildi.


Güney Kıbrıs'ta yayınlanan Fileleftheros Gazetesi'nin haberine göre, Güney Kıbrıs'ta Türkçe, yabancı dillere ilgi sıralamasında Rusça ve Almanca'nın önüne geçti. Habere göre, Rum Bakanlar Kurulu'nun, Türkçe'nin liselerde okutulması kararını aldığı 2003 yılında Türkçe dersini lise 2. sınıflardan sadece 84 öğrenci (yüzde 1) seçerken, bu yıl ise lise 2. sınıflardan 587 öğrenci (yüzde 7.45) yabancı dil olarak Türkçe'yi seçti.

Bu da her 15 öğrenciden birinin Türkçe'yi tercih ettiği anlamına geliyor. Fransızca dersine yönelik talepte düşüş gözlemlendiğini kaydeden gazete, İtalyanca ve İspanyolca'nın moda haline geldiğini, Rusça ve Almanca'nın son sıralarda kalmaya devam ettiğini yazdı. Haberde İngilizce'nin ise öğrencilerin tercihlerinde ilk sırada yer aldığı yazıldı. Güney Kıbrıs'ta lise 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin, 7 yabancı dil arasından 2 tanesini seçme zorunluluğu var.

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 01:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?