29
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Sabancı-Harvard okulu

Dünyanın önde gelen yüksek öğretim kurumları arasında bulunan Harvard ile Sabancı Üniversitesi ortak yaz okulu açıyor. Okulda, iki üniversiteden öğrencilere kültürel ağırlıklı dersler verilecek. 

Sabancı ve Harvard Üniversiteleri, gelecek yıl temmuz ayında İstanbul'da ortak bir yaz okulu açmaya hazırlanıyor. Taraflar arasında imzalanan niyet mektubu çerçevesinde "Sabancı-Harvard Yaz Okulu" adını taşıyacak girişimle, iki üniversiteden öğrencilere kültürel ağırlıklı dersler verilecek. 

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, "Harvard'la yapılan işbirliği, Sabancı Üniversitesi'nin uluslararası eğitim alanındaki konumunu güçlendirecek. Kültürel ağırlıklı dersler verilmesi planlanan Sabancı-Harvard Yaz Okulu'nda iki taraftan da öğretim üyeleri ve öğrenciler yer alacak" dedi. 

Dünyanın önde gelen yüksek öğretim kurumları arasında bulunan Harvard ile Sabancı Üniversitesi arasındaki işbirliği, cuma günü düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Teklif Harvard'dan geldi
İşbirliği hakkında bilgi veren Terzioğlu, Harvard Üniversitesi'nin Fransa, Brezilya ve Japonya gibi dünyanın 25 ülkesinde yaz okulu programları yürüttüğünü söyledi. Terzioğlu, bu programların büyük çoğunluğunun Harvardlı öğrencilere açık olduğunu kaydetti. Harvard'ın, İstanbul'da ise Sabancı Üniversitesi ile işbirliği yaptığını ifade eden Terzioğlu, açılacak yaz okulunda Harvard'ın yanı sıra Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin de eğitim göreceğini dile getirdi. 

Teklifin Harvard'dan geldiğini anlatan Terzioğlu, "Geçen mayıs ayında Harvard Yaz Okullar Koordinatörü bizi ziyaret ederek teklifte bulundu. 15 Ekim'de de niyet mektubu imzaladık. Yaz Okulu'nda Harvard ve Sabancı'dan öğretim üyeleri ders verecek ve programdan iki üniversitesiden eşit ama sınırlı sayıda öğrenciler yararlanacak. Ders programları, öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin nasıl seçileceği ve kimler olacağı gibi bilgiler, tarafların biraraya geleceği önümüzdeki dönem toplantılarında netlik kazanacak" diye konuştu. 

Rektör Terzioğlu, ilk yıl derslerin özellikle Harvardlı gençler için kültürel içerikli olacağını, İstanbul'un tarihi ve kültürel hazinelerini tanıtmanın, derslerin bir diğer kısmını oluşturacağını vurguladı. Terzioğlu, yaz okulunda Osmanlı tarihi, kültürü ve mimarisine yönelik derslerin de okutulacağını belirtti. Yaz okulunun 7-8 haftalık hızlandırılmış bir program olacağını, Sabancı Üniversitesi'nin diğer yaz okulu ücretinden farklı olmayacağını anlatan Terzioğlu, İngilizce yapılacak derslerin ilk yıl Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleşeceğini söyledi.

Referans
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 00:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?