19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Sabancı'dan pilot adaylarına burs

Pegasus Havayolları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Türkiye'de her yıl 180 milyon müstakil seyahat yapıldığını açıklayarak, "Başka firmalar satın almazsak 2013 yılında, bugün 16 olan uçak filomuz 29 ya da 33'e yükselecek" dedi. 

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu'nda eğitim gören 14 başarılı pilot adayına burs vermeleri sebebiyle AÜ Rektörü Fevzi Sürmeli ile toplantı düzenleyen Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, sektörle ilgili orta ve uzun vadeli plan yaptıklarını kaydederek, "Pegasus, önümüzdeki dönemde takriben 800 milyon dolarlık bir kayanın altına elini koydu. 12 yeni uçak geliyor. Sektörün en büyük zaafı olan orta ve uzun vadeli plan yapamayan şirketler arasından sıyrılan şirketimiz, bin kişilik bir aile" diye konuştu. 

Sabancı, havacılığın heyecanlı bir sektör olduğunu, kendisinin de 2 yıllık havacı olduğunu ifade ederek, "Başka firmalar satın almazsak, organik büyüyerek 2013 yılında, bugün 16 olan uçak filomuz 29 ya da 33'e yükselecek. Geçmişi 1990 yılında başlayan Pegasus Havayolları'nı, Türk kamuoyu 1 Kasım 2005 tarihinde tarifeli seferlere başlamasıyla tanıdı. Sabancı, neye güvenerek bu sektöre giriyor? Türkiye'de stabilize ortamının artması, ekonomik büyümenin neredeyse yıl yıl doğal hale gelmesinin yanı sıra her yıl 180 milyon müstakil seyahat yapılıyor olması, benim için önemli bir faktör. 180 milyon müstakil seyahatin yüzde 10'dan azı uçak kullanılarak yapılıyor. Türkiye coğrafyasına benzer ülkelerde, bu oran yüzde 30'a kadar çıkıyor. Bu şekilde baktığımızda çok önemli bir potansiyel var. 2005 yılında sektör, takriben yüzde 100 büyüdü. Bu senenin ilk yarısındaysa, yaklaşık yüzde 35 büyüdü" şeklinde konuştu. 

Rektör Sürmeli ise, sivil havacılığa önemli katkıda bulunan bir kurum olarak havacılıkta elini taşın altına koyan herkesin yanında olacaklarını vurguladı. Sürmeli, "Bugün hava meydanları, havayolu işletmeleri ve havaalanlarında çalışan çok sayıda mezunumuz var. Onlar bizim övünç kaynağımız. Bugüne kadar tek kuruma hizmet vermedik. Türkiye'de havacılıkla ilgilenen kamu ve özel sektör kuruluşlarına kadar Emniyet Genel Müdürlüğü, THY ve diğer şirketlerle çok yakın ilişkilerimiz oldu" dedi. 

Konuşmaların ardından Ali Sabancı, pilot adaylarına birer uçak rozeti ve burs sözleşmelerini dağıttı. Pilot adayları arasında yer alan tek kız öğrenci olan Ayça Şorabatur dikkatleri üzerine çekti. Toplantı sonunda Sabancı, Sürmeli ve öteki yetkililer, pilot adaylarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Pegasus Havayolları, iş imkanı da sağladığı pilot adaylarından 2. sınıfta okuyanlara ayda 500'er YTL, üçüncü sınıftaki öğrencilere 600'er YTL, 4. sınıfta eğitim görenlereyse 700'er YTL burs verecek. Ayrıca, burs alan pilot adaylarına bireysel sağlık sigortası da yaptırıldığı bildirildi. 
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 23:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?