22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Samsun'un öğrencisi 60 şehre bedel

Samsun'daki öğrenci sayısının 257 bin ve bu rakamın Türkiye'deki 60 ilin her birinin nüfusundan fazla olduğu bildirildi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 257 bin öğrencisi bulunan bir ilin eğitim yatırımlarının da hiç durmadan sürmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Hayırsever insanlarımızdan eğitime desteklerini sürdürmelerini istiyoruz" dedi.

Vali Güzeloğlu, son 3-4 yıl içerisinde eğitime yapılan yatırımların yüz güldürücü noktada bulunduğuna da dikkat çekerek, özellikle Samsun'da yapılan yatırımların sevindirici boyutuna değindi.

Eski Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın'ın döneminde başlayan ve son iki yıldır da Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun teşvik edici yaklaşımlarıyla Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli tarafından sürdürülen eğitim yatırımları, eğitimin önemini bilen herkesi sevindirdi.

Vali Güzeloğlu, "Samsun'da 3-4 yılda 443 derslik, 2 öğrenci yurdu ve bir spor salonu eğitime kazandırıldı. Bunların büyük kısmı hayırsever insanlarımızın çabalarıyla gerçekleşti. Eğitime destek ve yardımlarını bekliyoruz. Çünkü nüfusumuz yerinde durmuyor ve fiziki kapasitenin arttırılmasına ihtiyaç duyuluyor. Samsun'da eğitim yatırımları sürecek. Eğitim kalitesi de artacak. Eğitim denilince akla Samsun gelmeli" diye konuştu.

Samsun'da 2007-2008 eğitim öğretim yılında hizmete açılan ve 2007 yılı sonuna kadar mutlaka hizmete girecek okul yurt ve spor salonlarının isimleri ise şöyle: "Asarcık Erkek Öğrenci Yurdu, Ayvacık Galip Öztürk Öğrenci Yurdu, Bafra Galip Öztürk Lisesi, Bafra GOP İlköğretim Okulu, Bafra Kızılırmak Lisesi Spor Salonu, Bafra İsmet İnönü İlköğretim Okulu, Çarşamba Çaltı İlköğretim Okulu, Çarşamba Ömerli Galip Öztürk İlköğretim Okulu, Çarşamba Çay Mahallesi İlköğretim Okulu, Merkez Aziz Atik Anadolu Öğretmen Lisesi ve Öğrenci Yurdu, Merkez Bilim Sanat Merkezi, Merkez Düzardıç İlköğretim Okulu, Merkez Adnan Ölmez İlköğretim Okulu, Merkez Gölalan İlköğretim Okulu,
Merkez Kılıçaslan İlköğretim Okulu, Merkez 200 Evler İlköğretim Okulu, Merkez Arıburnu İlköğretim Okulu, Merkez Anafartalar Lisesi, Merkez Canik İlköğretim Okulu, Merkez Karadeniz İlköğretim Okulu, Merkez Şerifebacı Anaokulu, 19 Mayıs Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Salıpazarı Bereket Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ek binası, Tekkeköy Nedime Serap Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi ve Öğrenci Pansiyonu, Tekkeköy Çay Mahallesi İlköğretim Okulu, Terme Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi, Terme Gölyazı İlköğretim Okulu, Vezirköprü Karkucak Köyü İlköğretim Okulu, Vezirköprü Kıranalan Denizfeneri İlköğretim Okulu, Vezirköprü Yağcı Köyü Firdevs Yılmaz İlköğretim Okulu, Vezirköprü Mustafa Tunç İlköğretim Okulu"

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 13:33:54
Güncelleme :18 Eylül 2007 Salı 13:44:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?