22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Sayın Gül, takdir hakkını kullandı

YÖK Başkanı Teziç, Cumhurbaşkanı Gül'ün rektör atamasında takdir hakkını kullandığını söyledi.

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanİ Prof. Dr. Erdoğan Teziç, ''Cumhurbaşkanİ Abdullah Gül'ün Osmangazi Üniversitesine ikinci sİradaki kişiyi rektör atamasİ takdir hakkİdİr'' dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay'İn daveti üzerine Kastamonu'ya gelen YÖK Başkanİ Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Ünebolu'da inşaatİ tamamlanmasİna rağmen bu yİl YÖK'ün öğrenci kontenjanİ vermemesi nedeniyle açİlamayan Ünebolu Su Ürünleri Fakültesini inceledi.

Teziç, AA muhabirine yaptİğİ açİklamada, Cumhurbaşkanİ Abdullah Gül'ün Osmangazi Üniversitesine rektör atamasİ ile ilgili olarak, ''Cumhurbaşkanİ Gül'ün Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne 116 oy alarak YÖK tarafİndan 1. sİrada aday gösterilen Prof. Dr. Gaye Usluer yerine 80 oy alan Prof. Dr. Fazİl Tekin'i atamasİ, Sayİn Cumhurbaşkanİnİn takdir hakkİdİr. Bu atamada takdir hakkİnİ kullanmİştİr. Üster birinci sİradaki adayİ, ister ikinci sİradaki adayİ rektör olarak atar. Bu yetki ve takdir Cumhurbaşkanİ'na aittir. Yaptİğİ atama da yargİ denetimine kapalİdİr. Önceki Cumhurbaşkanİmİz Ahmet Necdet Sezer de, rektör atamalarİnda bu tür uygulamalar yapmİştİ'' diye konuştu.

DEVLETE KÜSÜLMEZ

Ünebolu'ya kİrmİzİ plakalİ makam aracİyla gelen YÖK Başkanİ Prof. Dr. Teziç, 14 yİllİk makam aracİnİn değiştirilmediğini belirterek, ''Gezilerimi bu araçla yapİyorum. Devletin itibarİnİ düşürmemek için bazen aracİn plakasİnİ değiştirmek zorunda kalİyorum. Ama yine de devlete küskün değilim. Çünkü devlete küsmek olmaz. Biz gelip geçiciyiz'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 12:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elmr-yusuf-47 IP: 81.213.232.xxx Tarih : 10.09.2007 16:45:24

YÖK Başkanı Teziç, sayın Cumhurbaşkanı Gül'ün rektör atamasında takdir hakkını kullandığını belirtmiş olması ve olumlu karşılamış olması bir bakıma ilginç denilebir çünkü yıllardır biz sayın teziç'i bir öğretmen ve YÖK kurumu başkanlığı ötesinde adeta bir parlamenter ve bir nevi ana muhalefet partisi lideri izlenimi sergilemiştir oysa genel seçimlerden ve özellikle sayın gül'ün cumhurbaşkanlığına atanmasından bu yana sayın teziç tam bir beyefendi ve öğretmenlik sıfatına yakışır bir tarzda izlenimini sergilemekte olduğunu görüyoruz... sizce ilginç mi? bence doğal ve alışıldık çünkü türkiyede siyaset artık çok ucuz ve herkesin rahatlıkla satın alıp kullana bileceği bir malzeme türü...???????