15
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

'Şehit olsak diye dua ediyoruz'

Sakarya Üniversitesi Vakfı Özel Lisesi öğrencilerinin, Dağlıca'da 13 askerin şehit olduğu Hakkâri Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan Mehmetçiklere yazdıkları mektuplara gelen yanıtlar, bütün sınıfı ağlattı. 

Tarih dersi öğretmeni Yurdan Demirci ve öğrencileri, Dağlıca baskınında arkadaşları şehit olan Mehmetçiklere moral vermek amacıyla topluca mektup gönderdi. Öğencilerden Aycan Pekin ile Hakkı Altıntaş, askerlerden gelen mektupları sınıftaki arkadaşlarına okurken herkes duygulanarak ağladı. 

Piyade Onbaşı Faruk Yörük ile Piyade Er Metin Kökel, öğrenci Aycan Pekin'e gönderdiği mektupta şöyle dedi:
"Bu mektup sadece buradaki askerlerin değil, binlerce vatan evladının sana cevabıdır. Bizim arkamızda sizin gibi dualarını esirgemeyen kardeşlerimiz oldukça ne bu vatanın bir karış toprağına zarar gelir, ne de size. Bugün biz bunu devam ettiriyoruz. Yarın senin abin, kardeşin, belki de ileride oğlun. İnan Aycan, bu gurur duyulacak bir şey. Belki burada imkânlar çok kısıtlı, şartlar çok zorlu ama inan bunların bile apayrı bir tadı var. Ne kadar zorlasa da bazen bunaltsa da herkes tek bir şey için tek yürek halinde bekliyor. 

O soysuzlara haddini bildirmek için buradayız. Sanki eline silahı verseler 'sonuna kadar giderim' der gibi yazmışsın. 'Gel misafirimiz ol' diyeceğiz ama boş ver kardeşim. Buralar çok soğuk. Üşütür hasta olursun."

Eli kalem tutan nefer
Tugay Komutanlığı'ndan gelen bir başka mektup şöyle:
"Sevgili Eda. Zannetme ki sen asker değilsin, sen cephede değilsin. Sen bu ülkenin geleceğisin. Sen bu ülkenin eli kalem tutan neferisin. Unutma ki yüreği senin gibi vatan sevdası ile dolu olan kardeşlerimiz olduğu sürece şanlı bayrağımız her zaman dalgalanacaktır. Gururluyuz, cesuruz, güçlüyüz." 

Hakkâri Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan askerlerin, öğrencilerden Hakkı Altıntaş'a gönderdiği mektup şöyle: 

"Bu mektubu nöbet dönüşünde yazıyorum, daha yeni yeni ısınıyorum. Hava eski 16 derece ama asla komandolar üşümez, yemez, içmez, uyumazlar. Sen de asker olunca ne demek istediğimi anlarsın be kardeşim. Vatanıma canım feda. Buradaki asker arkadaşlarım 'keşke her gün terörist avına çıksak' diye can atıyor. 'Keşke şehit olsak' diye dua ediyorlar."

Komando sözü

Mektubun sonunda, "Bunlar komando sözleridir" denilerek şu dörtlüğe yer verilmiş:

Biz batıdakiler gibi banklara değil,
Hakkâri'nin karlı dağlarına şafak atıyoruz.
Bize kaç şafak diye sormayın
Biz şafak 1 derken şehit verenlerdeniz.

Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 17:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bircan demir IP: 88.251.118.xxx Tarih : 11.12.2007 22:15:42

şu ana kadar hayatta sadece yemek içmek gezmek gibi eylemlerde bulundum.asla yokluk çekmedim 23 yaşındaym ama kendimden çok utanıyoum şuanda.bizim için şehit olan yarlanan ve buna rağmen hala bi canım olsa onuda veririm diyen askerler ve onlara küçücük bedenleriyle cesaret veren çocuklar gördüm burda yazık ki bunları geç farkettim.. ama hiç bişey için geç kalınmış değildir yapabileceğim en güzel şeyi beş dk önce yaptım ve bu ülkeye sahip çıkacağına inandığm 8 yaşındaki bi erkek çocugunu kendime kardeş seçtim..artk bende askerlerimizin ve gelecekte iyi şeyler yapıcağına inandığım çocuklarımızn yanındaym. TEK VÜCUTUZ :)))