19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Sinan Çetin yüksek okul açıyor

Sinan Çetin, kendi adıyla kurduğu vakıf aracılığıyla, film meslek yüksekokulu kuruyor. Yönetmenlikten oyunculuğa, senaryo yazarlığından görüntü yönetmenliğine, yapımcılıktan kurguculuğa, bir filmi ortaya çıkaran tüm çalışma alanlarında, teoriden çok pratiğe ağırlık veren bir eğitim anlayışıyla yola çıkan Plato Film Okulu için YÖK Genel Kurulu’ndan olumlu görüş alındı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) izin vermesi halinde, şu anda Kadir Has Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi ile işbirliği içinde özel okul olarak çalışmalarını yürüten Plato Film Okulu, Meslek Yüksekokulu statüsüne kavuşacak.

YÖK Genel Kurulu’nun Cuma günkü toplantısında, Sinan Çetin Vakfı’nın kurmak istediği meslek yüksekokuluna ilişkin sunumlar izlendi ve olumlu görüşle Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesine karar verildi. Bakanlığın onaylaması halinde, şu anda özel okul olarak faaliyetleini sürdüren Plato Film Okulu, resmi statüsüye kavuşacak. Plato Film Okulu, İstanbul Teknik Üniversitesi hamiliğinde eğitim verecek. İleride Plato Film Okulu’nun kendi üniversitesini kurması da planlanıyor.

Plato Film Okulu Kurucu Müdürü Haluk Çetin, kuram kadar pratiğe ağırlık veren bir eğitim anlayışıyla yola çıktıklarını belirterek, “Sinema-kültür endüstrisine dayanan birikimimizi, teknolojimizi ve donanımızı uygulamacı yetiştirme potansiyeline dönüştürmeyi planlamaktayız” dedi. Çetin, yaratıcı ara teknik elemanların yetiştirilmesini hedeflediklerini dile getirerek, şöyle konuştu: “Bu süreçte görsel ürünün, düşünce aşamasından uygulamasına, sunumundan pazarlanmasına kadar olan tüm aşamaları içinde bağımsız olarak yer alabilen meslek insanlarının yetişmesi için staj ve eğitim sonrası iş olanaklarını maksimum derecede kullanacak eğitim-uygulama işbirliği oluşturmak önceliklerimiz arasındadır.”

Sinan Çetin de ders veriyor
Özel okul olarak bir süredir çalışmalarını sürdüren Plato Film Okulu’nda öğrenciler, öğrenimlerinin ilk ayından itibaren tamamen sektöre yönelik pratik uygulamalarla tanışıyor. Sektörün beklentilerini karşılayacak tarzda uygulamalı olarak hazırlanan müfredatta, senaryo, yapım, kamera teknikleri, ışık, ses, kurgu, oyunculuk, post prodüksiyon uygulamalarının yanı sıra, Dünya Sineması, Türk Sinema Tarihi, Film Analizi, Görme Biçimleri, Estetik Algı, Mekansal Tasarım, Reklam Dili ve Estetiği gibi dersler bulunuyor.

Radikal
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 14:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?