31
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Sınav maratonu başladı

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00'da başladı.

Sınava giren 1 milyon 70 bin 148 ilköğretim 8. sınıf öğrencisine 100 soru yöneltilecek ve 120 dakika süre verilecek. Sınavdaki çocuklarını bekleyen bazı annelerin, ellerinde dua kitaplarıyla beklemeleri dikkat çekti.

Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinden sonra salon başkanı, sınavda uyulacak kuralları hatırlattı, sınav evrakının bulunduğu güvenlik torbalarını öğrencilerin önünde açarak cevap kâğıtlarını ve soru kitapçıklarını dağıttı.

Sınav esnasında kopya çekildiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi halinde kopya çeken öğrencilerin sınavları iptal edilecek. Ayrıca sınavdan sonra cevap kâğıtlarının değerlendirmesi yapılırken aynı salonda sınava giren ve aynı tür soru kitapçığını kullanan öğrenciler arasında bilgisayar sistemi aracılığıyla ikili/toplu kopya taraması yapılacak.

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na (PYBS) başvuran ilköğretim 8’inci sınıf öğrencileri ise ayrıca bir sınava girmeyecek, SBS sonuçlarına göre PYBS puanı hesaplanacak.

İlköğretim 8. sınıf öğrenci ve velileri sınav bitiminden sonra saat 13.30'da “http://www.meb.gov.tr” adresinden sınav soru ve cevap anahtarlarına ulaşabilecek

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2011 Cumartesi 12:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?