22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Sinop Üniversitesi'nde rektörlük yarışı

Yeni kurulan Sinop Üniversitesi'nde (SÜ) ilk rektörlük seçimi bugün yapıldı.

Sinop Su Ürünleri Fakültesi'nde gerçekleştirilen ve 7 aday adayının yarıştığı seçimin galibi Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu oldu. Divan kurulunun oluşturulması ardından 49 öğretim üyesi rektörlük için oy kullandı. Seçimlerde Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu 15 oy alırken, Prof. Dr. Muammer Erdem 12, Prof. Dr. Tohit Güneş 10, Prof. Dr. Erdoğan Başar 5, Prof. Dr. Recep Bircan 3, Prof. Dr. Osman Samsun 2, Prof. Dr. Gökhan Açıkgöz ise 1 oy aldı. Sandıktan bir oyda boş çıktı.

Oy kullanma işlemi öncesi tedviren Sinop Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, öğretim üyelerine seslendi. Sinop Üniversitesi'nin rektör aday adaylarına başarılar dileyen Prof. Dr. Bernay, "Bir üniversitesinin kurulmasını görmek, tarihi bir olaya tanıklık etmek demektir. Bizde bu tarihi olaya tanıklık ediyoruz. Sinop Üniversitesi şimdiye kadar çatısı altında bulunduğu Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve diğer üniversiteler gibi cumhuriyetin temel ilkelerine gönülden bağlı, Atatürk'ün ilkelerini özümsemiş kadrolarla kurulmuş bir üniversitedir. Bütün arkadaşlarımıza büyük sorumluluklar düştüğüne inanıyorum. Bu salonda bulunan her ferdimiz bir piramidin tepesinde yer alıyor olacak. Yani bu salonda bulunan en gencimiz dahil onun etkilemiş olduğu benlerce insan olacak. Bunun için iyi bir takım oyununun özenle gerçekleştirmemizde büyük fayda var" diye konuştu.

Seçim sonucunun açıklanması ardından bir açıklama yapan Prof. Dr. Büyükhatipoğlu, 3 aşamalı olan seçimlerin ilk basamağının tamamlandığını, YÖK'ün, seçime giren 6 adaydan 3 ismi Cumhurbaşkanı'na sunacağını, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de 3 adaydan 1 tanesini rektör olarak görevlendireceğini hatırlattı. Bu arada seçim sonucunun açıklanması ardından öğretim üyeleri 15 oyla sandıktan birinci olarak çıkan Hatipoğlu'nu tebrik etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 20:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?