16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Şirvan'dan yükselen yardım çığlığı

Zonguldak'ta KGD'nin Şenköy İlköğretim Okulu'nu onardığı haberini Internet aracılığıyla radyodan dinleyen Siirt Şirvan'daki Ormanbağı İlköğretim okulu öğrencileri, Karaelmas Gazeteciler Derneği'nden kitap, kırtasiye ve giysi desteği talebinde bulundu. 333 öğrencinin bulunduğu okul, Zonguldak'tan kardeş okul da istiyor.

Geçtiğimiz günlerde Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin öncülüğünde çağdaş bir eğitim yuvasına dönüştürülen Şenköy İlköğretim Okulu'na destek olanlar teşekkür plaketlerini TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın elinden alırken, derneğin sivil toplum örgütlerine örnek olacak bir çalışma gerçekleştirmesi kamuoyunda da büyük yankı uyandırdı.

Bir radyo programında KGD'nin yaptığı çalışmanın anlatılması üzerine, Siirt Şirvan Ormanbağı İlköğretim Okulu'nda okuyan ve programı internet aracılığı ile dinleyen bir öğrenci destek istedi.

Mailde "Maddi imkansızlıklar içerisinde eğitim yapıyoruz. Batı'daki gibi çağdaş bir eğitim yapmak bizim de hakkımız. Birçok arkadaşımızın bırakın üzerinde giysi olmasını, açıp okuyacakları kitapları bile yok. Sizlerin Zonguldak'ta bu tür organizasyonlar yaptığını duyunca çok duygulandım. Sizlerin yardımı ile Zonguldak'ta herhangi bir okul ile kardeş okul olmak istiyoruz. Sizin gibi eğitim gönüllülerinin bizim gibi maddi imkansızlıklar içerisinde eğitim gören öğrencileri de yalnız bırakmayacağınızı umuyorum" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 16:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?