20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Sistemli çalışma OKS birincisi yaptı

Samsun'da babasının işi nedeniyle 5 okul değiştirmek zorunda kalan Bahadır Şeker, 500 tam puan alarak Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın (OKS) birincileri arasında yerini almayı başardı. 

OKS'de Matematik-Fen (MF) ve Türkçe-Matematik (TM) puan türlerinde 97 öğrenci 500 tam puan alarak birinci olurken, Samsun'dan 2 öğrenci, birinciler arasındaki yerlerini aldı. Özel Ezgi İlköğretim Okulu Öğrencisi Bahadır Şeker (14), 500 tam puan alarak 97 öğrenci arasında karne ve yaş gibi değerlendirmeler nedeniyle birinciler arasında 12. sırada olmayı başardı. 

Bahadır Şeker, ev hanımı annesi Sibel, bankada çalışan babası Bekir ve Ezgi Test Dershanesi öğretmenleri ile birlikte başarısını, Gazi Sahnesi'nde kutladı. Sistemli bir çalışma sergilediğini belirten Bahadır Şeker, günlük yaşantısında hiçbir şeyden geri kalmadan günde 250 soru çözdüğünü ve sıkı bir çalışma temposu uyguladığını söyledi. Büyük bir mutluluk yaşadığını ifade den Bahadır Şeker, ailesinin işi nedeniyle 5 okul değiştirmek zorunda kaldığını kaydetti. Baba Bekir Şeker, oğlunun büyük başarısından dolayı kutladığını, daha öncede askeri lise sınavlarında Türkiye 8.'si olduğunu, ancak boyunun çok uzun olması nedeniyle bu okula giremediğini kaydetti. Ezgi Test Dershanesi Kurucu öğretmenlerinden Yılmaz Kartal, öğrencinin çok başarılı olduğunu, ailesinin emeklerinin çok olduğunu, kendilerinin sadece katkı sağladığını ifade etti. 

Samsun'dan birinci olan diğer öğrencinin ise Bafra Özel Delta Koleji'nden Burak Tuncer olduğu öğrenildi.

...
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 15:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?