20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Son OKS, son heyecan!

Anadolu liseleri, Fen liseleri ve diğer bazı liselerine giriş için son OKS yarın yapılacak.

Sınav yarın saat 10.00'da başlayacak ve 120 dakika sürecek. Sınavda adaylar matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve Türkçe bölümlerine ait sorular çözecekler.

Sınav, yurt içi ve yurt dışında 8 şehirde olmak üzere toplam 247 merkezde toplam 2 bin 842 binada, 49 bin 430 salonda gerçekleştirilecek. Sınava, 468 bin 905 erkek, 444 bin 707 kız toplam 913 bin 612 adaya girecek. Sınava katılacak engelli aday sayısı ise 1899.

Adaylar sınav için yanlarında, sınav giriş ve kimlik belgesi, en az 2 adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, yumuşak ve leke bırakmayan silgi ve bir kalemtıraş bulunduracaklar.

Sınav başlangıcından itibaren 30 dakika içinde gelen adaylar salona alınacak. Sınav başladıktan sonra adaylar ilk 60 dakika içinde sınav salonunu terkedemeyecekler.

Adaylar, sorulara verdikleri yanıtları alamayacak, aksi halde bu adayların sınavı geçersiz sayılacak. Sınav sonunda adaylar cevap kağıtlarını ve soru kitapçıklarını görevlilere teslim edecekler.

Adaylar, sınava gelirken yanlarında çağrı cihazı, telsiz, cep telefonu gibi haberleşme araçları, cep bilgisayarı, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler, müsvedde kağıdı, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli ve benzeri araçlar bulunduramayacak. Engelli adaylara sınavda 30 dakika ek süre verilecek.

GİYİM-KIYAFET

Adaylar başı açık, temiz, düzenli ve aşırılığa kaçmayan bir kıyafetle sınava gelecekler. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adaylar, en geç saat 09.30'da sınava girecekleri okulda hazır bulunacaklar.

Adayların, cevap kağıtlarındaki bilgilerin kendilerine ait olup olmadığını kontrol etmeleri, kendilerine ait değilse değiştirilmesi içinsalon başkanına başvurmaları gerekiyor.

Adaylar soru kitapçıklarının üzerindekiilgili yerleri dolduracaklar. Sınavda, "A" ve "B" olmak üzere iki türden soru kitapçığı kullanılacak. Her iki tür soru kitapçığında da aynı sorular bulunacak, ancak soru numaraları farklı olacak. Adaylar sınav öncesi cevap kağıtlarına mutlaka kitapçık türlerini işaretleyecekler.

...
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 18:57:16
Güncelleme :7 Haziran 2008 Cumartesi 19:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?