18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu için yarın son gün

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 37 branşta alacağı 20 bin sözleşmeli öğretmenlik kadrosu için 1 Eylül'de başlayan başvuru süresi, yarın sona eriyor.

Başvuru ile ilgili bilgiler, MEB'in ''http://personel.meb.gov.tr'' adresinde yayınlanan ''Kısmi Zamanlı Geçici Öğreticilik'' konulu genelgede yer alıyor.

Başvurular, söz konusu internet adresinde yer alan başvuru formuyla, T.C. kimlik numarası girilerek yapılabiliyor. Adayların, doldurdukları elektronik başvuru formunu il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatmaları gerekiyor.

MEB, sözleşmeli öğretmenlik için başvuran adayları KPSS sonuçlarına göre puan üstünlüğünü esas alarak atayacak. Sözleşme süreleri, 10 ayı geçmemek üzere bir öğretim yılı ile sınırlı olacak.

AA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 12:48:39
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 23:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nusret şahin IP: 85.97.32.xxx Tarih : 10.09.2005 23:30:38
Milli eğitimin ahlaki olmayan uygulamaları içerisinde biriside farklı statülerde öğretmen çalıştırıp aynı emeğe farklı ücretler ödemtir.Kadrolu,vekil,sözleşmeli,ücretli statülerinde aynı emeğe farklı ücretler ödenmekte olup açıkca devlet eliyle ve en hayati kurumunda adaletsiz bir uygulama sürdürülüp götürülüyor malesef.Özelikle ücretli statüde çalıştırılan öğretmenlerin durumu içler acısı(her okulada 5-8 adet ücretli öğretmen çalıştırılır) asgari ücretin altında çalıştırılan bu arkadaşların aylık ücretleri 300 ytl ye tekabül eder.Ben bir öğretmen olarak bu adaletsiz uygulamanın isminde adalet vurgusu yapan bir partinin elinde kökleşmesini büyük bir çelişki olarak görüyorum.binlerce öğretmeni asgari ücretin altında çalıştır ondan sonra eğitim alanında büyük devrimler yaptığını iddia et Kabul edelim yada etmeyelim eğitimin en önemli malzemesi öğretmenlerdir.Yapacağınız reformları müfredat değişikliklerini uygulayacak olan da öğretmenlerdir.Bu yüzden eğitim ile ilgili hedefleri gerçekleştirmek istiyorsanız eğitim emekçilerinin çalışma şartlarını iyileştirin ve açlık sınırının altında bir aylık ücretle öğretmen çalıştırmaktan hemen vaz geçin.İNSAF-İZAN-ADALET-EŞİTLİK