16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

'Sözleşmeli'ye danıştay freni

MEB Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik adına 81 il valiliğine konuya ilişkin genelge gönderdi. Kaya, bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında geçici personel konumunda İngilizce Dil Öğreticisi ve Bilgisayar Öğreticisi istihdam edilmesine imkan sağlandığını belirterek, gerekli şartları taşıyanlar ile sözleşme imzalandığını hatırlattı.

Bu uygulamanın iptali istemiyle Eğitim-Sen'in bakanlık aleyhine Danıştaya dava açtığını anımsatan Kaya, Danıştayın 29 Ocakta ''özel bir ihtisas mesleği, asli ve sürekli bir kamu hizmeti olan öğretmenliğin, geçici personel görevlendirme suretiyle yürütülmesine olanak bulunmadığından yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne'' karar verdiğini bildirdi. 

Söz konusu kararın bakanlığa 12 Şubatta tebliğ edildiğini belirten kaya, bu tarihten itibaren sözleşmeli öğretici görevlendirilmemesinin ve varsa bu tarihten sonra görevlendirilenlerin sözleşmelerinin feshedilmesinin uygun görüldüğünü kaydetti.
Ajanslar
Yayın Tarihi : 23 Mart 2007 Cuma 16:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asi IP: 212.175.112.xxx Tarih : 26.03.2007 09:26:25
Ne yapmaya çalıştıklarını anlayamıyorum. Bende 4/cli bir öğreticiyim ve birazdan müdür bey yanına çağırıp genelgeyi okutup işimin sona erdiğini söyleyecek. Madem öğretmenlik sözleşmeli olamaz belli kriterleri var,peki niçin şu anda Yozgat Kız Meslek Lisesinde LİSE MEZUNU öğreticiler çalışıyor? Yada yine düz lise mezunu 6 ay çocuk gelişimi kursunu tamamlayıp diploma değiştiren ve Kayserinin merkezdeki bir okulunda anaokulu öğretmenliği yapan kişiler niçin bu kapsamda değil? Bırakın Allah aşkına benim bizim yerimize kim gelip te daha iyi öğretecek bilgisayar dersini. Kardeşimin bilgisayar dersi öğretmeni gibi okula gelip akşama kadar chat sitelerinden çıkmayan aslen yüksek kimya mezunu olan ders saati parası alan öğretmenler miii??? YAZIKLAR OLSUN.Ülkemizde insan eğitiminin hiç değeri yok....