20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

TEGV Uşak birimi açıldı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Uşak Öğrenim Birimi, düzenlenen törenle eğitim öğretime açıldı.

Uşak İl Özel İdaresi tarafından restore edilen tarihi Hasan Hilmi İlköğretim Okulu binasında hizmet verecek olan TEGV Öğrenim Birimi’nde aynı anda 85 öğrenci öğretim görebilecek.

Bozkurt Mahallesi’nde bulunan tarihi Hasan Hilmi İlköğretim Binası’nda hizmet verecek olan TEGV Uşak Öğrenim Birimi hizmete açıldı. Açılışa Uşak Valisi Kayhan Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, TEGV Mütevelliler Kurulu Üyesi İnan Kıraç ve daire müdürleri katıldı.300 metrekarelik kapalı alana sahip Öğrenim Birimi’nde bilgisayar odası, okuma odası, ofis, kütüphane ve 2 etkinlik odası bulunuyor.

Törende konuşan TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, Türkiye genelinde 11 eğitim parkı, 55 öğrenim birimi, 18 gezici öğenim birimi ve bir il temsilciliği ile hizmet verdiklerini ifade ederek, “ Kuruluştan bu yana bir milyon çocuğa eğitim verdik. Eğitim devlet imkanlarıyla çözümlenecek kadar küçük bir sorun değildir. Aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarının çözemeyeceği kadar da büyük bir problemdir. Eğitim sorununu hep birlikte çözebileceğimizi inanıyoruz. Bu nedenle eğitime destek olma mecburiyetimiz var. Bir ülkede siyasi krizler ve ekonomik krizlerin çözümü kolaydır. Ancak iyi eğitim almamış insanların ilerleyen yıllarda eğitilmesi çok daha zordur”dedi.

Uşak Valisi Kayhan Kavas ise TEGV’in yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade ederek kentte öğrenim birini açmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Düzenlenen törenin ardından Vali Kayhan Kavas davetlilerle birlikte Öğrenim Birimi’ni gezerek öğrencilerle sohbet etti.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 17:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?