29
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Telekonferansla eğitim başladı

Türkiye'de ilk defa Siirt'te kurulan 'Teknoloji Destekli Eğitim Sistemi' Vali Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Mervan Gül'ün katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Sistemle tanışan öğrencilerin ilk talebi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le telekonferans yapmak oldu.

Selami Değer Lisesi'nde kurulan Teknoloji Destekli Eğitim Sistemi'nin açılışına Siirt Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Mervan Gül, Milli Eğitim Müdürü M. Ali Atalay ve diğer okul müdürlerinin yanı sıra öğrenci velileri katıldı.

Tamamen kendi imkanları ile hazırlanan Teknoloji Destekli Eğitim Projesi ile ilgili bir konuşma yapan Selami Değer Lisesi Müdürü Nurettin Kebapçı, "Okul ve veli iş birliği ile sınıflara projeksiyon makineleri taktırılarak tüm derslerin görsel ve işitsel olarak işlenmesi böylece derslerin daha anlaşılır ve zevkli bir şekilde işlenmesi sağlanır.

Projeksiyonların tamamı yeni bir teknoloji ile toplantı odasına bağlanarak toplantı odasında gerçekleştirilen seminer, konferans ve diğer tüm etkinlikleri tüm sınıflarda canlı olarak izlenmesi sağlandı. Bununla birlikte ilimizin dışında yaşayan bilim adamları, öğretim görevlileri, ünlü yazarlar ve başarılı liderlerle internet yoluya eğitim seminerleri, konferanslar düzenlenerek ve öğrencilerin ufku genişletilerek daha iyi eğitim görmeleri hedeflenmektedir. Türkiye'nin her noktasından canlı olarak alınacak ses ve görüntüler video-konferans sistemi ile anında sınıflara iletilebilecektir. Bu proje, Türkiye'de ilk defa uygulanmakta olup bugüne kadar yaklaşık 30 bin YTL harcanmıştır. İlk konferans öğrencilerimiz tarafından Cumhurbaşkanımızdan istenmiş bu telekonferans talebi ileriki zanlarda gerçekleştirilmek üzere kabul edilmiştir" dedi.

Öğrenciler Teknoloji Destekli Eğitim projesi kapsamında ilk olarak projeksiyon cihazları aracılığı ile, dünyanın gündem konusu olan depremler ile ilgili ders aldı. Vali Şentürk, Belediye Başkanı Gül ve Milli Eğitim Müdürü Atalay da öğrenciler ile beraber deprem konulu derse katıldı.

Vali Necati Şentürk sınıfları gezerek Teknoloji Destekli Eğitim Sistemi ile verilen deprem konulu dersin öğrenciler tarafından ne kadar etkili olarak anlaşıldığını öğrenmek için öğrencilere sorular sordu. Vali Şentürk öğrencilere uyarıda bulunarak, "Hiçbir zaman öğretmenleriniz ile olan yüz yüze eğitim sistemi kadar daha iyi bir sistem olamaz. Eğer projeksiyon sistemleri ile uzaktan eğitim etkili olmuş olsaydı, bugün Milli Eğitim Bakanlığı bütün okullara aynı sistemi kuracaktı ve öğretmenlere ihtiyaç olmayacaktı. Ama öğretmenler ile yüz yüze eğitim sistemi kadar etkili olmadığı için öğretmenlerimizin kıymetini bilmeliyiz" şeklinde konuştu.

Öğrenciler yeni kurulan Teknoloji Destekli Eğitim Sistemi'nin, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) hazırlıkta kendilerine çok yardımcı olacağını belirterek, kırtasiye ve test gibi birçok giderden kurtulduklarını belirtiler.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 10:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?